Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λιγνάδης: Αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις στην ανακρίτρια - Κατέθεσε υπόμνημα

«Καταγγείλαμε την προκατάληψη της ανακρίτριας και αρνηθήκαμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις της», δήλωσε ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας

Ενώπιον της ανακρίτριας ο μεταχθείς από τις φυλακές της Τρίπολης Δημήτρης Λιγνάδης, που είναι προσωρινά κρατούμενος, αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτησή της, υποστηρίζοντας ότι είναι προκατειλημμένη και δεν έχει κάνει δεκτό κανένα αίτημά του.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο για περίπου μισή ώρα και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας παρέδωσε το υπόμνημα του, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανακρίτριας και ζήτησε εκ νέου κατά αντιπαράσταση εξέταση.

Από την πλευρά του, ο συνήγορός του σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας τόνισε: «Καταγγείλαμε την προκατάληψη της ανακρίτριας και αρνηθήκαμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις της».

Προηγουμένως, ο Αλέξης Κούγιας κατά την άφιξη του στην Σχολή Ευελπίδων χαρακτήρισε «όνειδος» τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του εντολέα του και προσέθεσε: «Είναι απαράδεκτο να εμπλέκονται δικαστές και εισαγγελείς σε επιχειρηματικά παιχνίδια. Η ανακρίτρια συνεχίζει να αντιμετωπίζει την υπόθεση αλληθωρίζοντας και δεν έχει ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματα μας».

Απαντώντας στο γιατί κατηγορούν τον Δημήτρη Λιγνάδη ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι «στόχος ήταν, όπως έχω πει, να σταματήσει η προσπάθεια της κυβέρνησης για την επένδυση του Ελληνικού».

Ο ποινικολόγος αναφερόμενος στον πελάτη του εξήγησε ότι «έχει τα πάθη του αλλά ποτέ δεν ήταν βιαστής».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ανέφερε ότι δεν προσδοκά τίποτα όσο η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας, αλλά -όπως είπε- ελπίζει «πως όταν φτάσει στο συμβούλιο η υπόθεση, ελπίζουμε τα μέλη του αυτεπαγγέλτως να διατάξουν την αποφυλάκιση του».

Υπενθυμίζεται ότι ο σκηνοθέτης είχε μεταχθεί από τις φυλακές της Τρίπολης, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία ενώπιον της ανακρίτριας η οποία ερευνά της σε βάρος του καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις και βιασμούς, για νέα αδικήματα που του έχουν απαγγελθεί.

Σε βάρος του 57χρονου σκηνοθέτη, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, είχε ασκηθεί από την εισαγγελία νέα δίωξη για βιασμό που αφορούσε 17χρονο νέο άνδρα.

Η νέα αυτή υπόθεση απασχόλησε την εισαγγελία, όταν η ανακρίτρια που διεξάγει την έρευνα για τον Δημήτρη Λιγνάδη της διαβίβασε καταγγελία που έκανε ενώπιον της ένας 24χρονος σήμερα άνδρας, στο πλαίσιο κατάθεσης που έδωσε ως μάρτυρας.

Ο τελευταίος κατέθεσε στην ανακρίτρια ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη πριν από 7 χρόνια, όταν δηλαδή ήταν 17 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ