Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νεκρός από θερμοπληξία εργαζόμενος στη Χίο

troxaio-ekab

Σύμφωνα με καταγγελία το συμβάν δεν δηλώθηκε ποτέ σαν εργατικό ατύχημα τη μέρα που βρέθηκε λιπόθυμος, μιας από ότι φαίνεται δούλευε ανασφάλιστος

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, για τον θάνατο 55χρονου εργαζόμενου που καταγράφηκε την περασμένη Δευτέρα (9/8) από θερμοπληξία.

«Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίο έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για τις συνέπειες που μπορεί να έχει για τους εργαζόμενους η δουλειά τις ώρες του καύσωνα.
Δυστυχώς όμως δεν προλάβαμε τα χειρότερα και έτσι τραγικό θάνατο βρήκε συνάδελφος στο χώρο δουλειάς του μέσα στον καύσωνα από θερμοπληξία. Ο συνάδελφος άφησε πίσω γυναίκα και παιδί χωρίς κανένα εισόδημα για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο Σωματείο μας, το συμβάν δεν δηλώθηκε ποτέ σαν εργατικό ατύχημα τη μέρα που βρέθηκε λιπόθυμος, μιας και ο συνάδελφος από ότι φαίνεται δούλευε ανασφάλιστος. Δεν δηλώθηκε ούτε και αργότερα σαν εργατικό δυστύχημα, όταν δηλαδή επήλθε το μοιραίο”, αναφέρει το Σωματείο.

“Τα ερωτηματικά που προκύπτουν από το συμβάν είναι πάρα πολλά και θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να τα ερευνήσουν: Κάτω από ποιες συνθήκες δούλευε ο συνάδελφος την μέρα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο; Γιατί δεν δηλώθηκε από την αρχή σαν εργατικό ατύχημα; Δεν ενημερώθηκαν οι γιατροί ότι βρισκόταν στη δουλειά; Πως ενημερώνονται οι αρμόδιες αρχές για περιστατικά εργατικών ατυχημάτων όταν συμβαίνουν και ποιες είναι οι ενέργειες που πραγματοποιούν;”, αναφέρει επίσης στην ανακοίνωση των Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων- ιδιωτικών Υπαλλήλων. Προσθέτοντας ότι “όσο περνάει από το χέρι μας το θέμα δεν θα το αφήσουμε να περάσει στο «ντούκου»”.

Πηγή: ertnews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταγγελίες Καλλιάνου: Η Ιατρική του ΕΚΠΑ στηρίζει τους γιατρούς του «Αττικόν»
«Παρέχουν υψηλό επίπεδο φροντίδας» - Ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Σχολής
Καταγγελίες Καλλιάνου: Η Ιατρική του ΕΚΠΑ στηρίζει τους γιατρούς του «Αττικόν»