Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε αναστολή ακόμη 19 εργαζόμενοι που αρνούνται να εμβολιαστούν

Σε δομή στήριξης ευπαθών ατόμων και ηλικιωμένων, το δήμου Βόλου

Απόφαση κατά την οποία 19 εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Βόλου, τίθενται σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού τους, αναρτήθηκε προ ημερών στη Διαύγεια. Πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση κατά ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Οι 19 εργαζόμενοι της ΚΕΚΠΑ (δομή στήριξης ευπαθών ατόμων και ηλικιωμένων) ενημερώθηκαν από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου ότι θα τεθούν σε αναστολή από τα καθήκοντά τους εφόσον δεν εμβολιαστούν κατά της covid-19, όπως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για όσους εργάζονται σε μονάδες πρόνοιας.

Εκείνοι με τη σειρά τους προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου καταθέτοντας αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων ζητώντας την προσωρινή διαταγή, ώστε να συνεχίσει η επιχείρηση προσωρινά να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους παρά τον μη εμβολιασμό ή τη μη διενέργεια της πρώτης δόσης εμβολίου.

Η ως άνω αίτηση τους για την χορήγηση προσωρινής διαταγής, συζητήθηκε την 12.08.2021 ενώπιον του αρμοδίου Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου και απερρίφθη αυθημερόν.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ