Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανατροπή στις μετακινήσεις: Απαγόρευση για ανεμβολίαστους χωρίς τεστ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κικίλιας

Δέσμη μέτρων δημόσιας υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες και θα ισχύσουν από το φθινόπωρο, με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μεταξύ όσων ανακοινώθηκαν είναι και τα μέτρα για ταξιδιώτες τα οποία θα ισχύουν από 13 Σεπτεμβρίου έως 31 Μαρτίου 2022. 

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες προς ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνο πλοίο τρένο και ΚΤΕΛ θα πρέπει να κάνουν:

  • Ενα εργαστηριακό rapid test εως 48 ώρες πριν το ταξίδι προς νησιά για ενήλικους και ανήλικους 12-17 ετών
  • Σελφ τεστ για ανήλικους 5-12 ετών που πραγματοποιείται έως 48 ώρες πριν το ταξίδι, αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη ταξιδιώτη έναντι 10 ευρώ/τεστ.  Αποδεικνύεται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης στο gov.gr στο τσεκ ιν κάθε μεταφορικού μέσου και έλεγχο γνησιότητας με την εφαρμογή covid free app από τον ιδιώτη.
     
anemboliastoi-taxidia.png

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι από 13 Σεπτεμβρίου δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές διάγνωσης Covid θα μπορούν να πραγματοποιούν μόνο οι εμβολιασμένοι και οι συμπτωματικοί πολίτες με έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να κάνουν δωρεάν τεστ πριν ταξιδέψουν ή για προσέλευση στην εργασία, το πανεπιστήμιο ή αλλού και πρέπει να πηγαίνουν σε ιδιωτικές δομές 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ