Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Mad Clip: Απενεργοποιούσε τα συστήματα ασφαλείας στο αυτοκίνητο

Tι αναφέρει ο πατέρας του 34χρονου τράπερ, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

Τη δική του εκδοχή για το τι μπορεί να προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο του γνωστού τράπερ Mad Clip, έδωσε ο πατέρας του, μιλώντας στον Alpha.

«Ο γιος μου ήταν πάρα πολύ καλός οδηγός, έτρεχε και σε αγώνες στην Κύπρο και από μικρό παιδί είχε αρρώστια με τα αυτοκίνητα, όπως την είχε και ο πατέρας του... εγώ δηλαδή» είπε αρχικά και συνέχισε: «Από εκεί και πέρα, επειδή το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι κοντό και έχει τη μηχανή πίσω, όταν απενεργοποιείς τα συστήματα ασφαλείας antispin, όπως τα απενεργοποιούσε ο γιός μου, το οδηγείς με τα χέρια, αυτό έκανε ο γιός μου. Όσοι είναι αυτοκινητιστές και οδηγοί αγώνων καταλαβαίνουν τι θα πει αυτό. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να φύγει ποτέ σε στροφή αν είχε τα συστήματα ασφαλείας ενεργοποιημένα. Όταν γλιστράει ο ένας τροχός φρενάρει το αυτοκίνητο από μόνο του και το μαζεύει».

«Τα απενεργοποιούσε πάντα τα συστήματα ο γιος μου όταν πήγαινε στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης και οδηγούσαμε και μαζί πολλές φορές. Ήθελε να μου δείξει το αυτοκίνητο το παλικάρι μου κι εγώ του έλεγα 'αγόρι μου μην οδηγάς έτσι, δεν είναι καλό, πήγαινε σε μια πίστα'. Ήταν το χόμπι του, ήθελε να ξεφεύγει. Δεν είναι καλό παράδειγμα αυτό για τη νεολαία και για τον κόσμο. Του έλεγα 'αγόρι μου πρόσεχε, είδες τι έγινε με τον Παντελίδη'. Του το έφερνα ως παράδειγμα για να προσέχει. Επίσης, στο συγκεκριμένο μέρος 9 στις 10 φορές ποτίζεται το γκαζόν, ο δρόμος σίγουρα γλιστρούσε πολύ πριν, όχι εκεί που έστριψε, άρα είναι πιθανό να είχε πάρει νερό ο τροχός» κατέληξε ο πατέρας του άτυχου καλλιτέχνη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών.

Ιατροδικαστής: Ο θάνατός του δεν ήταν ακαριαίος

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο Mad Clip υπέκυψε στις βαρύτατες κακώσεις που υπέστη στο τροχαίο. Ο θάνατός του όμως, πιθανότατα, δεν ήταν ακαριαίος.

«Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν αιματώματα στο στήθος του, το οποίο σημαίνει ότι ζούσε, έστω και για λίγη ώρα, αλλά ζούσε μετά το τροχαίο», λέει ο Παντελής Αλεξάνδρου, ιατροδικαστής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες,  ο δημοφιλής τράπερ, έφερε πολλαπλά συντριπτικά κατάγματα τα οποία ήταν μη αντιμετωπίσιμα. Και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε άλλες παρόμοιες, ο θάνατος ήταν αναπόφευκτος.

«Η ταχύτητα ήταν μεγάλη. Ό,τι ζώνη και να φορούσε, δε θα μπορούσε να τον σώσει», συμπληρώνει ο ιατροδικαστής.

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν έπαθε κάτι πριν χάσει τον έλεγχο»
Ο Παντελής Αλεξάνδρου σημείωσε ότι τα ακριβή αίτια θανάτου θα γίνουν γνωστά μόλις βγουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

«Μιλάμε σίγουρα για πολλαπλές κακώσεις με τέτοιες ταχύτητες».

Όπως σημειώνει ο ίδιος, όταν υπάρχει προφανή αιτία θανάτου, δε ζητούνται ιστολογικές εξετάσεις αλλά μόνο τοξικολογικές, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να γνωρίζουμε αν πριν το ατύχημα ο γνωστός τράπερ είχε πάθει κάτι, όπως ισχαιμικό επεισόδιο.

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ