Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βόλος: Πόσταρε ροζ βίντεο με ανήλικη σε πορνογραφικό σάιτ επειδή τον χώρισε

Σε φυλάκιση 4 ετών καταδικάστηκε ένας 25χρονος – Τι κατέθεσε στο δικαστήριο η κοπέλα

Ερήμην καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες έναν 25χρονο από την Αλβανία, που κατηγορούνταν για κατοχή και δημοσιοποίηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ο αλλοδαπός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών, χρηματική ποινή 360 ημερησίων μονάδων προς 5 ευρώ και η έφεση – αν την υποβάλει – να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ σε περίπτωση που δεν πληρώσει την ποινή, θα εκτίσει επιπλέον έξι μήνες φυλάκισης.

Ο 25χρονος κατηγορούνταν ότι στις 16 Ιουλίου 2020, ανάρτησε βίντεο με προσωπικές στιγμές που είχε με μια ανήλικη Ελληνίδα, σε πορνογραφικού περιεχομένου ιστότοπο. Σύμφωνα με το Magnesianews στο Δικαστήριο παραβρέθηκε η νεαρή κοπέλα, που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, λέγοντας ότι είχε δεσμό με τον 25χρονο από το 2015 και πέρυσι αποφάσισε ότι ήθελε να χωρίσουν. «Έκτοτε ξεκίνησε ο εφιάλτης, καθώς ο δράστης είχε στην κατοχή του βίντεο με προσωπικές μας στιγμές, την οποία είχε διαβεβαιώσει ότι τα είχε για να θυμάται ο ίδιος και με διαβεβαίωσε ότι δεν θα τα έβλεπε κανείς. Επειδή τον αγαπούσα, του είχα τυφλή εμπιστοσύνη και εκείνος έλεγε ότι με αγαπάει», κατέθεσε η νεαρή κοπέλα.

Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι ο νεαρός, για να την εκδικηθεί επειδή τον χώρισε, την απειλούσε ότι θα δημοσιοποιούσε δύο βίντεο που είχε στην κατοχή του και θα το έβλεπε ο καθένας, και έλεγε ότι θα της καταστρέψει τη ζωή. Όντως, ο κατηγορούμενος, που δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο, έκανε ανάρτηση του βίντεο σε ιστότοπο πορνογραφικού περιεχομένου, ενώ της έστελνε μηνύματα από δύο ψεύτικα προφίλ ότι θα της καταστρέψει τη ζωή.

Η ανήλικη τότε κοπέλα, που εξήγησε ότι τα βίντεο είχαν αποτυπωθεί όταν ήταν 16 και 17 ετών, έκανε καταγγελία στην Αστυνομία και παρά τις συστάσεις στον 25χρονο, ο ίδιος φέρεται να ανέβασε τα δύο βίντεο στο σάιτ περισσότερες από μια φορές. Τελικά η νεαρή κοπέλα κατέθεσε μήνυση, βλέποντας ότι το θέμα πήρε δημοσιότητα, το έμαθε όλο το νησί και δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο. Η ίδια κατέθεσε ότι φοβάται ακόμη και σήμερα για το μέλλον της, γιατί υπάρχει κίνδυνος να δημοσιοποιήσει ξανά τα βίντεο στα επόμενα χρόνια.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ενοχή του κατηγορούμενου και καταδίκη του σε φυλάκιση τριών ετών με χρηματική ποινή 360 ημερήσιων μονάδων προς 5 € την καθεμία και αν δεν συμμορφωθεί να εκτίσει επιπλέον ποινή έξι μηνών. Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε τον δράστη σε φυλάκιση 4 ετών, με την ίδια χρηματική ποινή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Τελειώνοντας η δίκη, ο εισαγγελέας καθησύχασε την κοπέλα ότι έπραξε το σωστό και τη διαβεβαίωσε ότι αν ο νεαρός αλλοδαπός πέσει στα χέρια των Ελληνικών Αρχών, θα πάει στη φυλακή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ