Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οργισμένη η μητέρα 2χρονης που ξέχασαν σε σχολικό: «Εγκληματίες οι ιδιοκτήτες»

«Δεν με πήραν καν τηλέφωνο» λέει η μητέρα του παιδιού

Η μητέρα του δίχρονου παιδιού που έμεινε κλειδωμένο επί τέσσερις ώρες στο σχολικό λεωφορείο, μιλάει για τα όσα περνάει η οικογένειά της αλλά και για την ανευθυνότητα των ιδιοκτητών του σταθμού, που ακόμα δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί της.

Το κοριτσάκι, που έμεινε ξεχασμένο στο σχολικό λεωφορείο, έγινε αντιληπτό από περαστικούς όταν άρχισε να κλαίει. Η κοπέλα που το βρήκε είναι ηρωίδα για την κ. Καρβέλα, σε αντίθεση με τους υπεύθυνους που για πολύ ώρα δεν την είχαν καν ενημερώσει.

Για την ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού είπε ότι θα πρέπει να σταματήσει να κάνει αυτή τη δουλειά. “Είναι ανεύθυνη, απαράδεκτη στη συμπεριφορά της, σε όλα της. Είναι στυγνοί εγκληματίες. Είναι στυγνό έγκλημα η συμπεριφορά τους” είπε χαρακτηριστικά η μητέρα.

“Όταν το έμαθα έτρεχα. Πώς δεν τράκαρα. Η κοπέλα που βρήκε το παιδί έκλαιγε. Της ζήτησαν να φύγει και εκείνη ρωτούσε συνεχώς αν με είχαν ενημερώσει” εξηγεί και προσθέτει ότι οι υπεύθυνοι του σχολείου δεν την έχουν καν καλέσει στο τηλέφωνο.

Μάλιστα όπως είπε υπάρχει πρωτόκολλο που όταν ένα παιδί δεν πάει στο παιδικό σταθμό οι γονείς στέλνουν μέιλ προκειμένου να ενημερώσουν, κάτι που προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε.

“Να ενημερωθούν οι γονείς για το τι γίνεται, είναι απίστευτη η απάθειά τους” πρόσθεσε.

Το χρονικό της περιπέτειας του μικρού κοριτσιού

Η περιπέτεια της μικρής άρχισε λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί. Το σχολικό την πήρε από το σπίτι της, αλλά στο δρόμο για το βρεφονηπιακό σταθμό, το παιδί κοιμήθηκε. Όταν ξύπνησε και κατάλαβε πως ήταν εγκλωβισμένη, ήταν αδύνατον να παραμείνει ψύχραιμη. Ο οδηγός έφυγε από τη Βάρκιζα και πήρε το δρόμο για το σπίτι του, στη Βούλα. Έφτασε κλείδωσε το σχολικό και η δίχρονη που συνέχιζε να κοιμάται έμεινε μέσα.

Τις φωνές του παιδιού άκουσε 4 ώρες μετά, περίπου στη 12.00 το μεσημέρι, μια γυναίκα που έτυχε να περνάει έξω από το σπίτι του οδηγού και είδε το μικρό κοριτσάκι να κλαίει μέσα στο όχημα κι άρχισε να ξεσηκώνει την γειτονιά, χτυπώντας τα κουδούνια στην σειρά, μέχρι να βρει τον κάτοχο του σχολικού.

Η ίδια ειδοποίησε την αστυνομία κι έδωσε τέλος στην αναπάντεχη περιπέτεια της μικρής, ξετυλίγοντας και το κουβάρι της ιστορίας. Η μικρή που από το μεσημέρι προσπαθεί να συνέλθει κοντά στους γονείς της, αποκοιμήθηκε στο σχολικό κι έτσι δεν βγήκε με τα υπόλοιπα παιδιά στον βρεφονηπιακό σταθμό. Έτσι έφτασε έξω από το σπίτι του οδηγού, που επέστρεψε στη Βούλα. Χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανέναν Ούτε από τον οδηγό, αλλά ούτε και από τους υπεύθυνους του σταθμού που δεν κατάλαβαν ότι έλειπε.

Μήνυση από τους γονείς

Οι γονείς της δίχρονης που εμφανίζονται αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά, κάνουν λόγο για παντελή αδιαφορία από όλες τις πλευρές. Τονίζουν ότι δεν νοιάστηκαν για την ασφάλεια της κόρης τους, ούτε ο οδηγός, αλλά ούτε κι οι υπεύθυνοι του βρεφονηπιακού σταθμού που πληρώνουν.

Μετά το τέλος της περιπέτειας, οι γονείς της μικρής ειδοποιήθηκαν κι υπέβαλαν μήνυση αρχικά κατά του οδηγού, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η αστυνομία τον προσήγαγε και πέρασε αυτόφωρο, μαζί με άλλα 4 άτομα. Ένα συνοδό, μια βρεφονηπιακό, τη διευθύντρια κι την ιδιοκτήτρια του σταθμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του βρεφονηπιακού σταθμού είπαν πως δεν ενημερώθηκαν από τον οδηγό για το σύνολο των παιδιών που βρίσκονταν στο σχολικό και ως εκ τούτου, πίστεψαν πως η μικρή έμεινε στο σπίτι της.

Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς ο εισαγγελέας επέστρεψε τη δικογραφία στην αστυνομία προκειμένου να συμπληρωθεί. Πρώτον να εξεταστεί εάν το παιδί πέρα από το σοκ έχει υποστεί και σωματικές βλάβες. Δεύτερον, να ληφθούν περισσότερες μαρτυρίες. Τρίτον να συμπεριληφθούν έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα.

Στην συνέχεια θα εξεταστεί εάν θα ασκηθεί ποινική δίωξη, σε ποιους και με ποιες κατηγορίες.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

yourdog
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€
Το TyposThes σε συνεργασία με τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Yourdog σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με έκπτωση 50% από τις...
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€