Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σχολεία: Έκλεισε τρίτο τμήμα λόγω συρροής του ιού – Τα 2 στη Θεσσαλονίκη

Τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπεται

Στο χωριό Μούλκι του δήμου Σικυωνίων, στην Κορινθία, έκλεισε το τρίτο τμήμα σχολείου, πανελλαδικά, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές.

Πρόκειται για το τμήμα ΣΤ'2, που θα παραμείνει σε αναστολή από σήμερα, 24/09, έως τις 3 Οκτωβρίου. Τα μαθήματα, όπως προβλέπεται, θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι τα δύο πρώτα τμήματα σχολείου που μπήκαν σε αναστολή λόγω κορωνοϊού ήταν στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης-Συκεών.

Σημειώνεται ότι, με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα, αν χρειαστεί, και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου.

Η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπει ότι μία τάξη κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι 50%+1 μαθητές του τμήματος. Σε περίπτωση που ένα τμήμα κλείσει, το υπουργείο έχει ήδη προβλέψει και δημοσιεύσει απόφαση με την οποία προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους