Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Ασημένια» διάκριση για την HPE στα Ιmpact BITE Awards 2021

Για το δικτυακό περιβάλλον υψηλής τεχνολογίας που - σε συνεργασία με την Dataways Α.Ε. - δημιούργησε για τη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., με τις καινοτόμες λύσεις της HPE Aruba

Η Hewlett Packard Enterprise (HPE) απέσπασε μια σημαντική διάκριση στην κατηγορία «Network & Communications» των φετινών Impact BITE Awards, κερδίζοντας το SILVER βραβείο για το δικτυακό περιβάλλον υψηλής τεχνολογίας που δημιούργησε για εργαζομένους, συνεργάτες και προμηθευτές της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., βασιζόμενη στις καινοτόμες λύσεις HPE Aruba. Το έργο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Dataways Α.Ε..

Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης της εταιρείας και με γνώμονα αφενός την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πελάτες της, αλλά ταυτόχρονα και την ανάγκη μιας λύσης η οποία θα παρέχει κεντρική διαχείριση και Analytics που θα μπορεί να αξιοποιεί για τη βελτίωση των υπηρεσιών αυτών, η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., θέλησε να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό της, υλοποιώντας λύσεις WiFi και κεντρικού network management στο Cloud για όλα τα καταστήματα της εταιρείας. Για την υποστήριξη των νέων αυτών αναγκών, ήταν απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός των υποδομών στα καταστήματα της εταιρείας, καθώς και η εξασφάλιση κεντρικής διαχείρισης, με την απόκτηση εργαλείων επόπτευσης του δικτύου, οι οποίες θα ήταν σε θέση να παρέχουν χρήσιμα στοιχεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και τη μεγαλύτερη κερδοφορία της.

Η τεχνολογία αιχμής HPE Aruba επιλέχθηκε ως η ιδανική λύση για τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και των υπηρεσιών βάσει των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και των καινοτόμων στοιχειών που θα εισήγαγε για την εταιρεία, με κύρια εξ αυτών να είναι η ευκολία εγκατάστασης, η κεντρική διαχείριση μέσω Cloud με το HPE Aruba Central, η παρακολούθηση του εξοπλισμού σε πραγματικό χρόνο και ο έγκαιρος εντοπισμός τυχόν ανησυχητικών ενδείξεων με AI analytics, καθώς και η παροχή σημαντικών πληροφοριών και δεδομένων μέσω presence analytics για τη συμπεριφορά των πελατών.

Με την υλοποίηση και την εφαρμογή των δικτυακών λύσεων της HPE Aruba, η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. είχε πολλαπλά οφέλη και για την ίδια την επιχείρηση και για τους πελάτες της. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται η απρόσκοπτη πρόσβαση στο δίκτυο για τους περίπου 30.000 εργαζομένους, συνεργάτες και προμηθευτές της εταιρείας σε υψηλές ταχύτητες και η ενδοεπικοινωνία μεταξύ των συσκευών σε υπερυψηλές ταχύτητες, καθώς και η δωρεάν, εύκολη πρόσβαση σε wi-fi για τους επισκέπτες/πελάτες στα καταστήματα της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. Επιπλέον, με την τεχνολογία του Aruba Central παρέχεται εύκολη διαχείριση και παρακολούθηση του πανελλαδικού δικτύου της εταιρείας συνολικά, με δυνατότητες λεπτομερούς ανάλυσης δεδομένων και γρήγορη επιδιόρθωση προβλημάτων όταν υπάρχουν. Ταυτόχρονα, ο αισθητήρας User Experience Insight Sensor δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να προσομοιάζει σε πραγματικό χρόνο την εμπειρία του χρήστη στα καταστήματα της εταιρείας σε σχέση με διάφορες κρίσιμες εφαρμογές που είναι απαραίτητες για τους εργαζομένους αλλά και τους επισκέπτες της εταιρείας στα καταστήματά της. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία μπορεί να παρακολουθεί και να επεμβαίνει προληπτικά για τυχόν διορθώσεις, ώστε να βελτιστοποιεί την εμπειρία των χρηστών.

Ο Διευθυντής Πληροφορικής της αλυσίδας Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., Σάββας Τορτοπίδης, ανέφερε: «Στη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. είμαστε αφοσιωμένοι στην διαρκή εξέλιξη και στην αξιοποίηση έξυπνων τεχνολογικών λύσεων, προκειμένου να παρέχουμε πάντα κορυφαίας ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες μας αλλά και τις πλέον σύγχρονες δυνατότητες στις χιλιάδες εργαζομένων, συνεργατών και προμηθευτών μας. Στην HPE βρήκαμε έναν πολύτιμο συνεργάτη, με τις λύσεις HPΕ Aruba να παίζουν καταλυτικό ρόλο στην αναβάθμιση τόσο της εμπειρίας των πελατών και των επισκεπτών των καταστημάτων μας, όσο και στην επιχειρησιακή λειτουργία συνολικά. Το Silver Award στα φετινά Impact BITE Awards έρχεται για εμάς σαν αναγνώριση των προσπαθειών μας αλλά και σαν κίνητρο να συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε σε υγιείς βάσεις, με σύμμαχο την καινοτομία».

Ο Managing Director της HPE για την Ελλάδα και την Κύπρο, Μιχάλης Κασιμιώτης, δήλωσε σχετικά: «Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε, μία από τις πρώτες retail αλυσίδες στην Ελλάδα, επένδυσε στις καινοτόμες λύσεις της HPE Aruba υλοποιώντας, σε συνεργασία με τη Dataways Α.Ε. ένα δικτυακό περιβάλλον υψηλής τεχνολογίας που διασφαλίζει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τόσο για τους εργαζομένους, όσο και για τους πελάτες της και ταυτόχρονα κεντρική διαχείριση, αλλά και σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση για την εταιρεία προκειμένου να βελτιστοποιεί συνεχώς τις υπηρεσίες αυτές. Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που η εμπειρία πελατών, εργαζομένων και συνεργατών της εταιρείας σήμερα αναβαθμίζεται χάρη στις τεχνολογίες αιχμής της HPE. Η διάκρισή μας με το Silver Award στα φετινά Impact BITE Awards 2021 αποτελεί για εμάς επιβράβευση αλλά και έναυσμα να συνεχίζουμε, πιστοί στο όραμά μας να βελτιώνουμε τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται».

Τα Impact BITE Awards 2021 διοργανώθηκαν για δέκατη συνεχή χρονιά από την Boussias Communications, υπό την αιγίδα του ΣΕΠΕ, με την τιμητική υποστήριξη του εργαστηρίου ELTRUN του ΟΠΑ και με τη χορηγία της Impact.

impact_2.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ