Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έκτακτα μέτρα με απαγορεύσεις για Μπάλλο - Κλειστά σχολεία σε 6 περιοχές

Τα προληπτικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης

Έξι προληπτικά μέτρα αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε το βράδυ στην Πολιτική Προστασία, με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Στυλιανίδης:

-Από τη μια σήμερα τα μεσάνυχτα μέχρι τις 8 το πρωί της Παρασκευής απαγορεύεται η διέλευση ΙΧ και ΜΜΜ στον Κηφισό και στην παραλιακή.

Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε συνεννόηση με την τροχαία και θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους εισόδου στην Αττική.

-Θα είναι κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των υπηρεσιών των ΟΤΑ

-Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα στην Αττική καθώς θα συνεισφέρει στην αποσυμφόριση των δρόμων

-Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αύριο σε: Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια

- Θα παραμείνουν κλειστοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ και δομές ΑμεΑ στην Αττική, στην Εύβοια, στη Χαλκιδική, ατη Σάμο, στην Κέρκυρα και στην Ικαρία.

-Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρίες ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση φαινομένων με ειδικά μηχανήματα τα οποία διαθέτει.

 Η σύσκεψη έγινε μετά από εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχαήλ Καραμαλάκη και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. 

Δείτε τις ανακοινώσεις

Οι κλησεις στην Πυροσβεστική - Λήξη συναγερμού για αγνοούμενο

Σημειώνεται ότι η πυροσβεστική, μέχρι το απόγευμα είχε δεχθεί 385 κλήσεις στην Αττική (πάνω από 20 περιοχές).

Στο μεταξύ, ο οδηγός αυτοκινήτου που φερόταν να αγνοείται στο Πικέρμι, όταν το όχημα παρασύρθηκε από ορμητικά νερά, στην περιοχή Ήμερος Πεύκος, είναι σώος και καλά στην υγεία του, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος όταν τηλεφώνησε στην ΕΛΑΣ. Ο οδηγός ανέφερε ακόμη στην Αστυνομία, ότι εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του στην περιοχή, λίγο πριν αυτό παρασυρθεί από το ρέμα και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του.

Η ισχυρή βροχόπτωση έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.

Η συσσώρευση υδάτων είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί λεωφορείο κάτω από τη γέφυρα στην παλιά Ποσειδώνος, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Βούλα. Το νερό κάλυψε σχεδόν ολόκληρο το λεωφορείο, με αποτέλεσμα να φαίνεται μόνο η οροφή του. Οι επιβάτες για να σωθούν, σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα και απομακρύνθηκαν από το σημείο.

plimmira-levfo1.jpg

Ένα από τα κτίρια που πλημμύρισαν στην οδό Πειραιώς ήταν η Σχολή Καλών Τεχνών, με μαθητές και καθηγητές να διακόπτουν τα μαθήματα. Ωστόσο, λόγω της συσσώρευσης του νερού, δεν μπορούσαν να φύγουν από το σημείο.
 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος και κάθε πολιτικός
«Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία» Κράτους και Εκκλησίας είπε από το Δήλεσι πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος και κάθε πολιτικός