Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Πέθανε 32χρονος ανεμβολίαστος πυροσβέστης - Πατέρας 2 παιδιών

Νοσηλευόταν τους τελευταίους δύο μήνες

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων μετά τον άδικο χαμό του Αλέξανδρου Ρήγα, που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, o 32χρονος πυροσβέστης, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί κατά της Covid-19, έδινε μάχη το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο του Ρίου αλλά δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα πρωί Δευτέρας 18 Οκτβωρίου.

kalavrita_covid__2_kalavrita_covid__3_

Από τον Αύγουστο είχε διαγνωστεί θετικός και οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να μπει σε μονάδα αυξημένης φροντίδας. Μέσα σε λίγες ημέρες έπεφταν τα επίπεδα του οξυγόνου του και οι γιατροί προχώρησαν σε εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

kalavrita_covid__4_

Όπως λένε κάτοικοι από το Κέρτεζη Αχαΐας, από όπου καταγόταν, ήταν πατέρας δύο παιδιών που είχε αποκτήσει μαζί με την αγαπημένη του Φαία, με την οποία παντρεύτηκε πριν από τέσσερα χρόνια. Η σύζυγός του βρίσκεται σε κατάσταση σοκ τις τελευταίες ώρες.

Όλοι δηλώνουν συντετριμμένοι με την απώλεια του άτυχου  Αλέξανδρου. «Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Νοσηλευόταν τους τελευταίους δύο μήνες με κορωνοϊό δεν ξέραμε αν είχε χειροτερέψει η κατάστασή του. Είχε δύο παιδιά τα οποία αγαπούσε και φρόντιζε συνέχεια», δήλωσε κάτοικος των Καλαβρύτων στο protothema.gr.

«Δυστυχώς δεν είχε προλάβει να κάνει το εμβόλιο, ήθελε όμως να το κάνει»

Ο Αλέξης Λεχουρίτης, οικογενειακός φίλος του 30χρονου πυροσβέστη που πέθανε από τις επιπλοκές του κορωνοϊού, μιλά για το σημαντικό εθελοντικό έργο που είχε προσφέρει ο Αλέξανδρος Ρήγας στην επαρχία των Καλαβρύτων, αλλά και για την πρόθεση του να κάνει το εμβόλιο κατά της νόσου.

«Δυστυχώς δεν πρόλαβε να το κάνει, αν και είχε σκοπό να το κάνει με την πρώτη ευκαιρία» λέει ο Αλέξης Λεχουρίτης στο protothema.gr. «Λόγω όμως των πυρκαγιών δεν πρόλαβε». Ο θάνατός του ήταν κάτι αναπάντεχο. «Παγώσαμε όλοι σήμερα το πρωί στο άκουσμα του θανάτου του, είμαστε συγκλονισμένοι», αναφέρει.

Ο Αλέξης Λεχουρίτης βλεπόταν κάθε μέρα σχεδόν με τον άτυχο πυροσβέστη και έχει μόνο καλά λόγια να πει για εκείνον: «Πριν χρόνια γίνονταν έργα "Αναπαλαίωσης" στους Σταθμούς και τις Στάσεις του www.odontotos.com. Λόγω του επαγγέλματός του, που ήταν υδραυλικός και μαζί με τον αδελφό του έδωσαν τον εαυτό τους και την ψυχή τους, χειμώνα καιρό, για να ολοκληρωθούν τα έργα μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έπρεπε. Εδώ και τρία χρόνια ήταν εθελοντής Πυροσβέστης και από πέρσι ήταν εποχιακός πυροσβέστης, ένα παιδί όλο χαμόγελο. Ένας αγαθός γίγαντας».

Όλοι δηλώνουν συντετριμμένοι με την απώλεια του άτυχου Αλέξανδρου. «Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Νοσηλευόταν τους τελευταίους δύο μήνες με κορωνοϊό δεν ξέραμε αν είχε χειροτερέψει η κατάστασή του. Είχε δύο παιδιά τα οποία αγαπούσε και φρόντιζε συνέχεια», δήλωσε ένας άλλος κάτοικος των Καλαβρύτων στο protothema.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ