Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τι κατέθεσε ο επικεφαλής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ για την αιματηρή καταδίωξη

Αντιστράτηγος ανέλαβε την έρευνα για τις εντολές από το κέντρο επιχειρήσεων

Λεπτομέρειες αναφορικά με την κατάθεση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που βρισκόταν στο Πέραμα στη μοιραία καταδίωξη που κόστισε τη ζωή ένος 20χρονο έφερε στο φως το Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Open.

Ο υπαστυνόμος που βρισκόταν στο Πέραμα, κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση αφού ήταν προϊστάμενος των αστυνομικών, στην κατάθεσή του σημείωσε:

«Όταν εμβόλισε τα δύο πρώτα δίκυκλα καταλάβαμε ότι ο οδηγός του οχήματος θα έκανε τα πάντα για να διαφύγει ακόμα και να σκοτώσει αστυνομικούς που θα βρίσκονταν στην πορεία του. Τότε από το φόβο μου και την ταραχή μου ότι θα σκότωνε τους συναδέλφους προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή τους και μη έχοντας άλλο τρόπο να σταματήσουμε το όχημα πυροβόλησα σημαδεύοντας τα ελαστικά του αυτοκινήτου προκειμένου να ακινητοποιηθεί. Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς βγήκε ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει στην οδό Ελπίδος προς τα κάτω. Τότε εγώ ευρισκόμενος στην δεξιά μεριά του αυτοκινήτου δηλαδή της μεριάς του συνοδηγού πυροβόλησα ξανά σημαδεύοντας το αυτοκίνητο προκειμένου να το ακινητοποιήσω και να σώσω τη ζωή των συναδέλφων μου καθώς δεν είχε σταματήσει την πορεία του».

Σε σχέση με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα επιχειρησιακά λάθη που έγιναν στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτή έχει ανατεθεί σε αντιστράτηγο και δεν αφορά μονάχα την εντολή γιατί δεν σταμάτησε η καταδίωξη αλλά γιατί στην καταδίωξη δεν στάλθηκαν και οχήματα ή και γιατί δεν κινητοποιήθηκε και η ΟΠΚΕ. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη