Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Δεν αλλάζουν γνώμη οι αρνητές για τα εμβόλια - Τι θα τους έπειθε

Το 56% των πολιτών που δεν δέχονται να εμβολιαστούν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθαρίζουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους μεταπείσει

Επιφυλακτικοί απέναντι στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εξακολουθούν να είναι οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 56% των πολιτών που δεν δέχονται να εμβολιαστούν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθαρίζουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους μεταπείσει.

Όσο για τους τρόπους, με τους οποίους θα μπορούσαν να πειστούν προκειμένου να εμβολιαστούν, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μόλις το 1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα πειθόταν από την επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας, με ένα 14% να απαντά πως θα έλεγε «ναι» στο εμβόλιο αν είχε περισσότερη ενημέρωση από γιατρούς/επιστήμονες.

Υπάρχει, ωστόσο, και ένα 8%, που απάντησε πως θα το σκεφτόταν εάν το προτείνουν… άνθρωποι της θρησκείας που εμπιστεύονται. 

Πάντως, πάνω από επτά στους δέκα πολίτες απαντούν ότι έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου.

Ειδικότερα, στην ερώτηση «έχετε κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου για τον κοροναϊό ή πότε θα την κάνετε», το 73% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση, το 15% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ, το 7% απαντά ότι δεν έχει κάνει και δεν θα κάνει, ενώ το 5% απαντά ότι δεν έχει εμβολιαστεί, αλλά θα το κάνει αργά ή γρήγορα. 

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ