Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: Οι ιερές εικόνες δεν μεταδίδουν τον ιό

«Οι ιερές εικόνες τα αποτυπώματα των αγίων μας δεν μεταδίδουν ιό και ασθένεια»

Ο Εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Τιμόθεος σχολίασε τις εικόνες συνωστισμού στους ιερούς ναούς με αφορμή τον εορτασμό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Ο Εκπρόσωπος της ΔΙΣ, μιλώντας στο Mega,  υποστήριξε πως “οι ιερές εικόνες δεν μεταδίδουν τον ιό” όταν ρωτήθηκε για τους πιστούς που κατεβάζουν τη μάσκα για να ασπαστούν τις εικόνες. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Οι ιερές εικόνες τα αποτυπώματα των αγίων μας δεν μεταδίδουν ιό και ασθένεια. Όμως όπως μας έλεγε και ο Απόστολος Παύλος υπάρχουν οι δυνατοί στην πίστη που μπορούν να διαχειρίζονται τα πράγματα της καθημερινότητας όπως εκείνοι τα κρίνουν, αλλά υπάρχουν και οι ασθενείς. Οι πιο αδύναμοι στην πίστη, αυτό σημαίνει ασθένεια στην πίστη”.

“Αυτοί που πιστεύουν ότι το θείο θα μεταδώσει χάρη και θα αγιαστούν, μπορούν να προσκυνούν την εικόνα χωρίς μάσκα. Αυτοί που θεωρούν ότι μπορεί κάτι να πάρουν από εκεί, ας κρατούν τη μάσκα. Η χάρις του Θεού μεταδίδεται με όλους τους τρόπους και κυρίως με αυτό που έχουμε μέσα μας” ανέφερε ο κκ. Τιμόθεος.

Όπως πρόσθεσε: “Πρέπει να μάθουν οι άνθρωποι να ζουν μέσα στην ελευθερία του Θεού και ο Θεός μπορεί να μας δέχεται αρκεί να έχουμε καθαρή καρδιά. Πρακτικά, οι άνθρωποι του ναού τακτικότατα περνούν με αντισηπτικά και κολόνιες και καθαρίζουν τις ιερές εικόνες, ώστε οποιαδήποτε κατάσταση να αποτραπεί, πάντα αυτό εγένετο. Ας μην μπαίνουμε και διυλίζουμε τον κώνωπα, δεν είναι καλό αυτό. Ο άνθρωπος που έχει πίστη και είναι δυνατός στην πίστη, όπως και να προσκυνήσει, χάρη θα πάρει. Όποιος είναι αδύναμος και νομίζει ότι δεν μπορεί, ας κρατήσει τη μάσκα του” υπογράμμισε.

“Όταν λέω υγιής εις την πίστη εννοώ ότι έχει δυνατή πίστη μέσα του και η χάρις του Θεού ενεργεί δι’ όλων των σημείων και δι’ όλων των στοιχείων. Όποιος είναι αδύναμος εις την πίστη, δεν έχει τόση πίστη δυνατή μέσα του, και θεωρεί ότι μπορεί να πάει και να πάρει κάτι, ας κρατήσει τη μάσκα του, δεν του λέει κανείς να βγάλει τη μάσκα του” επεσήμανε.

Παράλληλα, σημείωσε: “Να επιβάλεις στον άλλον, δεν μπορείς. Η Ιερά Σύνοδος έκανε έκκληση, παράκληση και προτροπή να εμβολιαστούν και οι κληρικοί μας όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και οι χριστιανοί, αυτό θα ήταν το άριστο, γιατί έτσι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, χτίζεται η ανοσία” τόνισε, σημειώνοντας πως δεν επέβαλε στους πιστούς και ιερείς τι να κάνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
«Θα ήθελα να αναδειχθεί το θέμα των κλιματικών προσφύγων», σημείωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας «Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας», που προβάλλεται από...
«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου
Έγιναν 966 έλεγχοι σε λαϊκές αγορές σε Ξηροκρήνη, Κανάρη, Κλεάνθους, Σόλωνος και Βούλγαρη, όπως επίσης σε Νέα Παραλία και ιστορικό κέντρο
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου