Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στα ίχνη serial killer η Αστυνομία 4 χρόνια μετά - Στόχευε οδηγούς ταξί

Oι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής είναι πλέον έτοιμοι να ολοκληρώσουν τη δικογραφία της υπόθεσης στην Εισαγγελία

Ήταν το 2017 όταν βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο ταξί του ένας οδηγός σε ένα στενό στη Κηφισιά. Οι τίτλοι των εφημερίδων μιλούσαν για serial killer που είχε στο στόχαστρό του οδηγούς ταξί. Ο ίδιος είχε τραυματίσει σοβαρά και έναν ακόμα οδηγό, σχεδόν στο ίδιο σημείο.

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια και οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής είναι πλέον έτοιμοι να ολοκληρώσουν τη δικογραφία της υπόθεσης στην Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, τον Φεβρουάριο του 2017, οι ερευνητές της Ασφάλειας, έπειτα από εξονυχιστικές έρευνες, έχοντας αξιοποιήσει το ελλιπές βιντεοληπτικό υλικό και χαρτογραφώντας την ευρύτερη περιοχή γύρω από την οδό Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά, είχαν καταλήξει σε τρεις συγκεκριμένους υπόπτους που συγκέντρωναν όλα τα χαρακτηριστικά του προφίλ που είχαν σκιαγραφήσει για τον πιθανό δράστη.

Οι τρεις ύποπτοι είναι Έλληνες, κάτοικοι της περιοχής, ηλικίας περίπου 30 ετών, οι οποίοι κατάγονται από οικογένειες με καλή οικονομική επιφάνεια, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν επιδείξει επιθετική συμπεριφορά.

Η μαρτυρία

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν τόσο από τη χαρτογράφηση των ερευνητών της Ασφάλειας στην περιοχή όσο και από τις πληροφορίες που είχε δώσει στην κατάθεσή του ο 32χρονος οδηγός ταξί από το Γαλάτσι, ο οποίος είχε διασωθεί, παρά το γεγονός πως δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στο πίσω μέρος του κεφαλιού από μετασκευασμένο πιστόλι 22 χιλιοστών.

Όπως χαρακτηριστικά είχε περιγράψει το θύμα στους αστυνομικούς, επρόκειτο για νεαρό άνδρα, ηλικίας περίπου 30 ετών, ο οποίος φορούσε ζακέτα με κουκούλα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του θύματος, ο δράστης πήρε το ταξί από τη Νέα Ερυθραία και ζήτησε να μεταβεί στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο Κεφαλάρι.

Και οι τρεις ύποπτοι που είχαν βρεθεί στο μικροσκόπιο των Αρχών είχαν εξεταστεί ενδελεχώς από τους έμπειρους ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, πλην όμως δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή τους.

Ως εκ τούτου, την έρευνα πλέον θα αναλάβει η Εισαγγελία, που θα αποφασίσει αν θα καλέσει τους υπόπτους να καταθέσουν.

Οι πληροφορίες της «R» αναφέρουν ότι οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ο δράστης της δολοφονίας, αλλά και του σοβαρού τραυματισμού του νεαρού οδηγού ταξί από το Γαλάτσι, είτε φυγαδεύτηκε από την οικογένειά του στο εξωτερικό, όπου πλέον ζει μια νέα «κανονικότητα», είτε νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ιδιωτικό ψυχιατρικό ίδρυμα της χώρας.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2017, όταν ένας 32χρονος οδηγός ταξί κατευθύνθηκε από το Γαλάτσι προς την πιάτσα ταξί της Κηφισιάς. Στη Νέα Ερυθραία του έκανε σήμα ένας άνδρας, ο οποίος φορούσε την κουκούλα της ζακέτας του. Κάθισε στο κάθισμα στην πίσω δεξιά πλευρά του οχήματος, δηλαδή ακριβώς πίσω από τον οδηγό, και του ζήτησε να τον μεταφέρει κοντά στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στην Κηφισιά.

Λίγο πριν φτάσουν στο σημείο, ο 32χρονος οδηγός ένιωσε κάψιμο και πόνο στο πίσω μέρος του κεφαλιού και είπε στον πελάτη του πως θα κάνει λίγο στην άκρη, καθώς ένιωθε πως χάνει τις αισθήσεις του.

Δεν πήρε ποτέ απάντηση… Ο οδηγός λιποθύμησε και, όταν πλέον συνήλθε, βρισκόταν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί του είπαν πως είχε δεχθεί δύο σφαίρες μικρού διαμετρήματος στο κεφάλι.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια από τις έρευνες της Ασφάλειας, ο δράστης είχε πάρει τα κλειδιά του ταξί και είχε εξαφανιστεί. Οι έμπειροι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν πως κάτι σοβαρό έκρυβε αυτή η υπόθεση, καθώς η βαλλιστική έρευνα έδειξε πως το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα όπλο-ρεπλίκα, το οποίο κάποιος ειδικός, με μικρό τόρνο, είχε μετασκευάσει σε λειτουργικό πυροβόλο όπλο των 22 χιλιοστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άσχημα νέα για πλήρως εμβολιασμένους – Κίνδυνος long covid ακόμη κι 6 μήνες μετά
Οι άνθρωποι που μολύνονται από τον κορωνοϊό μετά τον εμβολιασμό τους μπορούν να εμφανίσουν επίμονα συμπτώματα μακράς COVID-19 ακόμη και έξι μήνες...
Άσχημα νέα για πλήρως εμβολιασμένους – Κίνδυνος long covid ακόμη κι 6 μήνες μετά