Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μάχη για τη ζωή του δίνει εργάτης - Του επιτέθηκε σμήνος από σφήκες

Διασωληνώθηκε ο 54χρονος που δέχθηκε επίθεση από σμήνος σφηκών στην Κόρινθο

Ένας 54χρονος εργάτης δέχτηκε επίθεση από σμήνος σφηκών, στην Κόρινθο. Ο 54χρονος χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπου κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του, με τους δικούς του ανθρώπους να αγωνιούν για την κατάσταση της υγείας του.

Η αδερφή του 54χρονου περιέγραψε στο MEGA το φοβερό περιστατικό, τονίζοντας ότι ήταν τυχερός που το νοσοκομείο δεν απείχε πολύ από το σημείο που βρισκόταν. “Την ώρα που έσκαβε εκεί για να φτιάξει το ρέμα, έπεσε πάνω σε ένα σμήνος σφηκών, γύρω στις 300 σφήκες που ήταν κάτω από τα μπάζα, όπου έγινε η επίθεση στο πρόσωπό του και στο σώμα του”, περιγράφει η αδελφή του. “Δεν ήταν αλλεργικό το σοκ, το φορτίο της νευροτοξίνης ήταν πολύ μεγάλο. Δεν ήταν αλλεργικός σε τσίμπημα σφήκας, τον είχε ξανά τσιμπήσει σφήκα. Και ευτυχώς που ήταν κοντά το νοσοκομείο, θα είχε χαθεί η ζωή του”, πρόσθεσε.

Κόρινθος: Δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια στην ΜΕΘ

Το νοσοκομείο της Κορίνθου απείχε μόλις 500 μέτρα από το σημείο όπου εργαζόταν ο 54χρονος. Ωστόσο, λόγω της βεβαρημένης κατάστασής του, έπρεπε να διασωληνωθεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια στην ΜΕΘ, γιατί είχαν καλυφθεί από ασθενείς κορονοϊού. “Συνεπώς, ο άτυχος άνδρας χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα. Ευτυχώς, το απόγευμα βρέθηκε κρεβάτι σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, αλλά η κατάστασή του είναι ακόμα κρίσιμη, αλλά σταθερή. Δυστυχώς, η ΜΕΘ είναι γεμάτη ανεμβολίαστους”, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορίνθου και γιατρός Αναστάσιος Γκιόλης και συνέχισε, λέγοντας :”Ψάξαμε να βρούμε σε ποιο νοσοκομείο, σε ποια ΜΕΘ θα πάει”.

Το γεγονός προκάλεσε την οργή των συγγενών του. “Δεν είναι δυνατόν να έχουμε μόνο θαλάμους covid και να μην έχουμε για ανθρώπους που έχουν κάποια άλλα πάθηση”, είπε η αδερφή του. Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του 54χρονου, η αδελφή του ανέφερε: “Μεγάλο πρήξιμο, εδώ λίγο μας τσιμπάει κάτι και… φανταστείτε τώρα ένα σμήνος έτσι; Να πέφτει πάνω στο πρόσωπό σου, στο κεφάλι σου. Βγαίνουνε σφήκες ακόμα και απ’ τα ρούχα του. Είναι σταθερή η κατάστασή του, η γιατρός μας είπε εκεί ότι επειδή είναι σοβαρό, είναι το σοκ που τον πήγαμε χθες, σιγά σιγά πιστεύω μακάρι δηλαδή προσεύχομαι κι εγώ και όλοι μας να μην αφήσει κάποιο κατάλοιπο σε κάποιο όργανό του ή οτιδήποτε”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ