Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Ζωντάνεψε» ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Το πρώτο βράδυ του Δεκέμβρη, τα αμέτρητα γιορτινά φώτα άναψαν

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος ζωντάνεψε ξανά και για μία ακόμη χρονιά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώθηκε σε έναν μαγικό τόπο γιορτής για όλους.

Το πρώτο βράδυ του Δεκέμβρη, τα αμέτρητα γιορτινά φώτα άναψαν, χαρίζοντας τη λάμψη τους στα πλατάνια του Καναλιού και τα στολισμένα έλατα της Αγοράς. Ένα φεστιβάλ φωτός έδωσε λαμπερό τόνο στο βραδινό Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: τρεις Φωτεινές Εγκαταστάσεις διακεκριμένων καλλιτεχνών του εξωτερικού και μια ελληνική συμμετοχή μαγνήτισαν τα βλέμματα δημιουργώντας μια ιδιαίτερη εορταστική ατμόσφαιρα. Aκόμη και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι συμμετείχαν στο θέαμα με τον δικό τους φαντασμαγορικό τρόπο!

niarxos-xristoygenna6.jpg

Η ξεχωριστή αυτή βραδιά σηματοδοτεί την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ, ο οποίος πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Ο οικοδεσπότης της γιορτής, Δημήτρης Κουρούμπαλης, μετά την αντίστροφη μέτρηση για τη φωταγώγηση, μοιράστηκε με τον κόσμο στην Αγορά τις γιορτινές αναμνήσεις των επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ: τις πρώτες φιγούρες στο Παγοδρόμιο, μια ζεστή σοκολάτα στον Φάρο με θέα τη φωτισμένη Αθήνα, μια βόλτα στις στολισμένες όχθες του Καναλιού, φωτογραφίες γεμάτες χαμόγελα μέσα στις φωτεινές εγκαταστάσεις του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, πολύχρωμα μπαλόνια στην Αγορά, «φωτεινές αναμνήσεις» από προηγούμενα Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ.

Και όλα αυτά, όπως κάθε χρόνο, υπό τους ήχους της μουσικής, αφού τη γιορτή ολοκλήρωσε μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική σύμπραξη της πολυπολιτισμικής συμφωνικής ορχήστρας και χορωδίας νέων του El Sistema Greece με τους ONIRAMA, το εκρηκτικό συγκρότημα με τη μοναδική σκηνική παρουσία του frontman τους, Θοδωρή Μαραντίνη.

niarxos-xristoygenna2.jpg

Το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece προσφέρει δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους/νέες με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις. Το ΚΠΙΣΝ από την αρχή της λειτουργίας του στηρίζει τον οργανισμό και έχει επανειλημμένα φιλοξενήσει τους μαθητές του El Sistema Greece, που προέρχονται από περισσότερες από 25 χώρες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συναυλίες υψηλού επιπέδου, αποκτώντας πολύτιμες μουσικές εμπειρίες.

Αυθεντικοί, σύγχρονοι και γεμάτοι θετική ενέργεια, οι ONIRAMA ξεχωρίζουν για τα εντυπωσιακά live και τις διαχρονικές επιτυχίες τους που τους έχουν καθιερώσει ως ένα από τα πιο επιτυχημένα και μακροβιότερα εν ενεργεία συγκροτήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ανατρεπτικοί όπως πάντα, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση με τις πρωτότυπες συμπράξεις τους με αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως οι Χάρις Αλεξίου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Locomondo, Γιώργος και Νίκος Στρατάκης, Solmeister, με αφορμή τον πολυαναμενόμενο επετειακό δίσκο τους.

niarxos-xristoygenna3.jpg

Παρακολουθείστε όλη την εκδήλωση στο βίντεο παρακάτω

Δείτε στη γκαλερί παρακάτω φωτογραφίες από το ΙΝΤΙΜΕ

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Σωφρονιστικοί έδιναν κινητά σε κρατούμενους - «Ταρίφα» 1.000 ευρώ
Δεκτή η αίτηση που είχαν υποβάλει για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι να κριθούν από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο
Θεσσαλονίκη: Σωφρονιστικοί έδιναν κινητά σε κρατούμενους - «Ταρίφα» 1.000 ευρώ