Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επιφυλάξεις από το ΣτΕ για την αναμόρφωση της Εθνικής Σχολής Δικαστών Λειτουργών

«Ναι» στα υποχρεωτικά σεμινάρια για του δικαστές, αλλά «όχι» στη βαθμολόγηση τους, από τη Διοικητική Ολομέλεια του συμβουλίου

Η Διοικητική Ολομέλεια του συμβουλίου της Επικρατείας είπε «ναι» στα υποχρεωτικά σεμινάρια για του δικαστές, αλλά «όχι» στη βαθμολόγηση τους.

Ειδικότερα, επιφυλάξεις εξέφρασε η Διοικητική Ολομέλεια του Συμβουλίου για διατάξεις του νομοσχεδίου υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο αναμορφώνεται η Εθνική Σχολή Δικαστών Λειτουργών και αλλάζουν τα δεδομένα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των δικαστικών λειτουργών, καθώς καθορίζονται με νέες ρυθμίσεις το πλαίσιο λειτουργίας της Σχολής.

Πρόσφατα την αντίθεσή της είχε εκφράσει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στο επίμαχο νομοσχέδιο, μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η Διοικητική Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου γνωμοδότησε ότι η υποχρέωση των εν ενεργεία δικαστικών να παρακολουθούν κάθε χρόνο σεμινάρια για δύο ημέρες και να βαθμολογούνται μετά την παρακολούθηση τους, που προβλέπει το επίμαχο νομοσχέδιο, πρέπει να είναι υποχρεωτική, αλλά οι δικαστές δεν πρέπει να εξετάζονται στη συνέχεια για το τί κατάλαβαν από την παρακολούθηση τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαλκιδική: Καλλιεργούσε «δάσος» κάνναβης σε σπίτι – Πάνω από 300 δενδρύλλια (ΦΩΤΟ)
Συνελήφθη από την αστυνομία ένας άντρας – Βρέθηκαν, επίσης, 11 κιλά κάνναβης αλλά και μεγάλο χρηματικό ποσό
Χαλκιδική: Καλλιεργούσε «δάσος» κάνναβης σε σπίτι – Πάνω από 300 δενδρύλλια (ΦΩΤΟ)