Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στον προσφυγικό καταυλισμό της Λέσβου ο Πάπας Φραγκίσκος

Αυτή την ώρα - Επίσκεψη στην χώρα μας πραγματοποιεί ο Ποντίφικας

«Προσγειώθηκε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης» το αεροσκάφος που μεταφέρει τον  Πάπα Φραγκίσκο στη δεύτερη μετά το 2016 ιστορικής σημασίας επίσκεψή του στις «πηγές της ανθρωπιάς» όπως ο ίδιος αποκαλεί το νησί. 

Τον υποδέχτηκαν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου καθώς και ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ιάκωβος. Μαζί του βρίσκονται δημοσιογράφοι που συνοδεύουν τον Ποντίφικα από 19 χώρες. Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών στην Λέσβο όπου θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης. 

Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη στην Ελλάδα

papas2.jpg

Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδοςοι κάτοικοι της Λέσβου, θα δουν τον άνθρωπο που επιδιώκει τη συνεργασία μεταξύ των εθνών, τη συμφιλίωση μεταξύ των λαών καθώς και τον άνθρωπο που στηρίζει όλους εκείνους που είδαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής ως εμπερίστατοι, ως ασθενείς, ως πρόσφυγες, στα βήματα του Χριστού, τον οποίο υπέδειξαν και ακολούθησαν οι ίδιοι οι Άγιοι Απόστολοι.

Για τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στο ΚΥΤ του Μαυροβουνίου, η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να μοιραστούν τις ιστορίες τους αλλά και να στρέψουν το φως της δημοσιότητας στη μεταναστευτική κρίση και στην ανάγκη επίλυσης της.

Και βέβαια, όλοι τους,  θυμούνται με συγκίνηση τους 12 πρόσφυγες από την Συρία, που το 2016 πήρε μαζί του στη Ρώμη– με το αεροπλάνο της επιστροφής – από τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, δίνοντάς τους ελπίδα ζωής. Στη συνέχεια ακολούθησαν άλλοι πενήντα πέντε.

Αυτούς του ανθρώπους συνάντησε λίγο πριν αναχωρήσει για την Κύπρο, σηματοδοτώντας και τον λόγο της επίσκεψής του.

Να σημειωθεί ότι η καθολική κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου, είχε ανακοινώσει ότι θα μεταφέρει στην Ιταλία, μέσω ανθρωπιστικού διαδρόμου, 300 πρόσφυγες που διαβιούν στη Λέσβο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης στη Λέσβο

9:15 – Αναχώρηση αεροπορικώς για Μυτιλήνη
10:10 – Άφιξη στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης
10:45 – Επίσκεψη στους πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης». Ο Ποντίφικας θα απευθύνει ομιλία και θα τελέσει την προσευχή Angelus.
12:15 – Αναχώρηση αεροπορικώς για Αθήνα

Πηγή: ertnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ