Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χιόνια σε Χαλκιδική και Κιλκίς - Πού χρειάζονται αλυσίδες (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Σε ποιες περιοχές έπεσε χιόνι

Χιόνια έντυσαν στα λευκά περιοχές λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπως ο Χορτιάτης, το Φίλυρο, ο Δρυμός και το Μελλισοχώρι, ενώ χιόνια έχουν πέσει και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Χαλκιδική, το Κιλκίς, η Φλώρινα και τα Γρεβενά.

Ειδικότερα, εξαιτίας της χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου και Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου, ενώ χιόνισε και στα ορεινά του δήμου Λαγκαδά, την Ξυλούπολη, τον Λαχανά και στην ευρύτερη περιοχή.

xortiatis.jpg

Φωτ. από Χορτιάτη από το Northmeteo.gr

Βίντεο από Χαλκιδική

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται από το 52ο χιλιόμετρο έως το 65ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, μέσω Αρναίας, στη Χαλκιδική και στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας- Λιβαδίων στο Κιλκίς, μετά το 12ο χιλιόμετρο.

 

kilkis-xioni.jpg

φωτ. από Κιλκίς

Ο δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει 1.000 τόνους αλάτι, τριάντα ένα οχήματα και συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο  για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ όλες οι υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα για τυχόν επιδείνωση  της κακοκαιρίας.

Και στα ορεινά των νομών Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας πέφτει χιόνι χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής, να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, ενώ 25 μηχανήματα πραγματοποιούν εκχιονισμό αυτή την ώρα στα όρια της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας», ανέφερε ο επικεφαλής του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης, ο οποίος συνέστησε στους οδηγούς να έχουν πάντα στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί