Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γεωργιάδης: Δεν έχω αποκλείσει ποτέ άλλο μέτρο, πλην του lockdown

«Παράθυρο» για νέα μέτρα άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης

«Παράθυρο» για νέα μέτρα άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξαιτίας της μετάλλαξης "Όμικρον" αποκλείοντας, ωστόσο, ένα γενικό lockdown.

Όπως είπε, η κυβέρνηση έλαβε μέτρα ενόψει της επέλασης της "Όμικρον", καθώς από αύριο για να έρθει κάποιος στην Ελλάδα πρέπει να έχει εκτός από πιστοποιητικό εμβολιασμού κι ένα αρνητικό PCR τεστ 48 ωρών. «'Αρα κάνουμε πιο δύσκολη την πρόσβαση στη χώρα ώστε να εμποδίζουμε την εισαγωγή πολλών νέων κρουσμάτων, καθώς η "Όμικρον" αρχίζει να επικρατεί. Είναι αδύνατο να μην έρθει και στην Ελλάδα η νέα μετάλλαξη και να μη γίνει κάποιου είδους ξέσπασμα. Δίνουμε τη μάχη μας να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε, δε, ότι «πλην του γενικού lockdown δεν έχω αποκλείσει ποτέ κάποιο άλλο μέτρο, διότι δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας. Γενικό lockdown πάντως αποκλείεται να υπάρξει».

Μέτρα για μείωση ενεργειακού κόστους

Όσον αφορά στις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από τις αυξήσεις στην ενέργεια, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα τους ικανοποιήσουν όλους. «Η πολύ καλύτερα του αναμενόμενου ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2021, από ό,τι φαίνεται πάνω από το 6,9%, δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να λάβει μέτρα προς διάφορες κοινωνικές ομάδες για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση. Σκοπός της κυβέρνησης είναι πάντα ο ίδιος: από το μέρισμα της επιτυχίας της χώρας θα εισπράττουν το μερίδιό τους όλοι. Κανένας δεν πρόκειται να μείνει πίσω», επισήμανε ο υπουργός.

Κληθείς να σχολιάσει τη μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα για τις ΜΕΘ, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα του ΕΣΥ σημειώνοντας ότι τα ίδια συνέβαιαν και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και παρέπεμψε στις χθεσινές αναφορές του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη προς τον Παύλο Πολάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ