Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καφέ – μπαρ, εστίαση: Πρωτοχρονιά με τεστ από την τσέπη τους οι εμβολιασμένοι

Τι είπε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το… τοπίο, αναφορικά με τυχόν έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό που θα ληφθούν για τις ημέρες των γιορτών, μετά τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής επιστημόνων.  

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” στο MEGA, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει δεκτή η εισήγηση των επιστημόνων για την υποχρεωτικότητα του rapid test στην εστίαση και για τους εμβολιασμένους, αλλά μόνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ή και των Χριστουγέννων. Περισσότερες πιθανότητες όπως είπε συγκεντρώνει το ενδεχόμενο το μέτρο να αφορά μόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον. Λένε ότι πρόκειται για μία μετάλλαξη που θα έρθει στη χώρα μας. Όσο περισσότερο καθυστερήσουμε τη διασπορά της τόσο καλύτερα θα είναι”, είπε αρχικά.

Ερωτώμενος και για το ότι τα τεστ αυτά θα επιβαρύνουν οικονομικά τους ίδιους τους πολίτες ανέφερε πως «εξετάζουμε αυτό το έκτακτο και προσωρινό μέτρο, γιατί χρειαζόμαστε την εξασφάλιση ότι δεν θα νοσεί ο διπλανός μας, μέσα στον κλειστό χώρο που θα βρεθούμε. Θα γίνει για τη μέγιστη προστασία του ίδιου και των γύρω του».

Όπως πρόσθεσε για το κόστος υπάρχει συγκεκριμένο πλαφόν και πως αν και δεν περισσεύει το ποσό από κανέναν και η επιπλέον επιβάρυνση γίνεται για την επιπλέον εξασφάλιση όλων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ