Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχεται ολικός παγετός - Χιόνια στη Θεσσαλονίκη

Η πρόγνωση από το Σάκη Αρναούτογλου για την κακοκαιρία "Διομήδης"

Οι σφοδροί βοριάδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στην περιοχή της ανατολικής Ελλάδας, κυρίως του ανατολικού Αιγαίου, που δεν αποκλείεται οι εντάσεις τους να ξεπεράσουν τα 8-9 και θα φτάσουν τα 10 μποφόρ κατά τόπους και κατά διαστήματα, με ολικό παγετό σε πολλές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, σύμφωνα με το Σάκη Αρναούτογλου.

Κατά τ’ άλλα θα παραμείνουν κάποια σύννεφα τα οποία μέσα στη νύχτα και το ξημέρωμα θα δώσουν και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Παράλληλα περισσότερες τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν προς το ξημέρωμα και πιο χαμηλά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά.

Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί και θα γίνει ακόμα καλύτερος ώρα με την ώρα το επόμενο 24ωρο.

Αναλυτικότερα αύριο πρωί Τετάρτης, σε Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία και ανατολική Στερεά Ελλάδα - Εύβοια και Σποράδες θα έχουμε, με βροχές στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα πεδινά. Οι θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα κυμανθεί μεταξύ -4 και 3 βαθμών με ολικό παγετό σε περιοχές της Θράκης και στα ορεινά της Μακεδονίας.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη βόρεια Ελλάδα ακόμη και πάνω από τα 100 περίπου μέτρα υψόμετρο στην Κεντρική Μακεδονία αλλά και κυρίως στον Έβρο, ενώ ο γνωστός μετεωρολόγος συνιστά προσοχή στη Θράκη λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά θα υπάρχουν χιονοπτώσεις πάνω από τα 200 μ.

Τα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα θα σταματήσουν από το μεσημέρι και μετά, με χιονοπτώσεις μόνο σε πιο νότιες περιοχές της χώρας.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών φαίνονται κάποιες χιονοπτώσεις κυρίως στις περιοχές των ανατολικών τμημάτων της Θράκης.

Στη Θεσσαλονίκη μέσα στη νύχτα απόψε θα έχουμε βροχές ή χιονόνερο, με τις χιονοπτώσεις να εντοπίζονται στα γύρω ορεινά – ημιορεινά. Προς το ξημέρωμα τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται και πολύ πιο χαμηλά, πρόσκαιρα ίσως και σε πεδινά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Πιέρια και Χαλκιδική θα έχουν τις πιο έντονες χιονοπτώσεις κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης από 3 έως τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Ήλιος με δόντια στις περισσότερε περιοχές της χώρας την Πέμπτη, με δυνατούς βοριάδες, ενώ λιακάδα την Παρασκευή με εξασθενημένους ανέμους. Βελτιωμένος ο καιρός και το Σάββατο 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ