Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται παγωνιά για περίπου 7 μέρες – Πού θα χιονίσει

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Για μία εβδομάδα παρατεταμένης παγωνιάς με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και χιονοπτώσεις προειδοποιεί με ανάρτησή του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος δίνει βασικές συμβουλές ώστε να αποφευχθούν ζημιές λόγω του παγετού, ενώ τονίζει πως οι σημαντικότερες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στα νησιά του Αιγαίου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Προσοχή στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!!!

Φίλες και φίλοι!

Η χώρα μας εισέρχεται από το Σαββατοκύριακο (22-23 Γενάρη 2022) και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση παρατεταμένης παγωνιάς και κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και χιονοπτώσεων η ένταση και η έκταση των οποίων όμως είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του συστήματος.

Τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πάντως θέλουν τις πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις να σημειώνονται από βδομάδα κυρίως στα περισσότερα νησιά του... Αιγαίου!

Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, μέσα σε αυλές σπιτιών, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε ευπαθείς ορεινές αλλά και πεδινές στον παγετό περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας καλό θα είναι να υπάρχουν αποθέματα νερού μέσα στο σπίτι για κάθε χρήση!!!

Σκεφτόμαστε επίσης τα πουλιά αλλά και τα ζωάκια ριχνοντάς τους τροφή καθώς και τα κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους ώστε να έχουν και αυτά τροφή, πόσιμο νερό και προστασία από την παγωνιά!

Για ότι νεότερο στη σελίδα μου εδω στο φειςμπουκ και φυσικά στα 15λεπτα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 ΔΕΥ-ΠΑΡ 16:45 και 22: 45!!!

Με εκτίμηση και σας ευχαριστώ πολύ για τις θερμές ευχές σας!

Σάκης Αρναούτογλου

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη