Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έρχονται ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία – Τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη

Αναμένονται ανακοινώσεις το απόγευμα για κλειστά σχολεία στην Αττική τις επόμενες μέρες

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές σε όλη τη χώρα, αναμένοντας το πέρασμα του δεύτερου και σφοδρότερου κύματος της κακοκαιρίας Ελπίς. Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την Αττική την Τρίτη, ενώ αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για αύριο Δευτέρα αλλά και την Τετάρτη.

«Σύμφωνα με όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής, περιμένουμε όλη την Αττική να είναι στα λευκά το πρωί της Τρίτης», είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.  Ως προς το ενδεχόμενο τα σχολεία να μείνουν κλειστά και αύριο Δευτέρα, πρόσθεσε πως η απόφαση θα ληφθεί λαμβάνοντας υπόψιν συγκεκριμένους παράγοντες, όπως το κατά πόσο θα είναι εφικτό να γίνει μάθημα στα σχολεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και το κατά πόσο οι μαθητές θα μπορούν να μετακινηθούν από και προς τα σχολεία.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, «περιμένουμε το κύμα της κακοκαιρίας να επιδεινωθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας», σημειώνοντας πως «θα πρέπει να δούμε πόσο εύκολο θα είναι οι μαθητές να φύγουν από τα σχολεία εκείνη την ώρα». Παράλληλα ο κ. Πατούλης τόνισε πως άλλο ένα ζήτημα που εξετάζεται είναι το ότι τα σχολεία λειτουργούν αυτή τη στιγμή με ανοιχτά παράθυρα λόγω του πρωτοκόλλου που υπάρχει για τον κορωνοϊό, έτσι γίνεται αντιληπτό πως θα είναι δύσκολο εάν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές να γίνει μάθημα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται νωρίς σήμερα το απόγευμα, περίπου στις 16:00

Αξίζει να σημειωθεί πως σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ-1 νωρίτερα η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως για τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας, τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Την ίδια στιγμή το πέρασμα της κακοκαιρίας φαίνεται πως ήταν πολύ πιο ήπιο στη Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes, στη Θεσσαλονίκη δεν θα υπάρξει κεντρική απόφαση και ο κάθε δήμος θα κρίνει με τα δικά του δεδομένα. Αυτή τη στιγμή, ακόμη και οι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης που θα επηρεαστούν περισσότερο από τον παγετό δεν έχουν λάβει κάποια απόφαση για κλείσιμο των σχολείων και προσανατολίζονται για κανονική λειτουργία την Δευτέρα, ωστόσο, τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί εντός της εβδομάδας.

Γενικότερα για την κατάσταση στην Κεντρική Μακεδονία, επικρατεί κρύο, χωρίς άλλα προβλήματα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπη Στεργιάδη. Ο ίδιος επισήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι ως τώρα η κατάσταση σε ό,τι αφορά τα καιρικά φαινόμενα εξελίχθηκαν ομαλά ενώ δεν υπήρξαν προβλήματα σε μεγάλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Νωρίς το πρωί στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, στη στροφή για Ρετζίκι, ρίξαμε λίγο αλάτι γιατί υπήρχε νερό που θα μπορούσε να παγώσει ενώ μας ειδοποίησαν από τον αντίστοιχο δήμο στο Πανόραμα ότι είχαν σπάσει οι σωλήνες στο συντριβάνι που βρίσκεται στην πλατεία Γενοκτονίας. Στην Πέλλα επικράτησαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή της 'Αρνισσας προς την Έδεσσα όπου γίνεται αποχιονισμός ενώ κανονικά γίνονται και οι εργασίες αποχιονισμού στα ορεινά της Χαλκιδικής (από τον Πολύγυρο προς την Αρναία, τη Βαρβάρα και το Νεοχώρι), της Πιερίας, της Ημαθίας και ειδικά στα χιονοδρομικά κέντρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες ώρες, διευκρίνισε ότι αναμένεται από σήμερα νέα πτώση της θερμοκρασίας και από αύριο δεν αποκλείεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις σε κάποιες περιοχές ενώ οι άνεμοι θα είναι ισχυροί.

Δείτε παρακάτω τις ανακοινώσεις που έχουν ήδη εκδοθεί από δήμους ανά την Ελλάδα για τα σχολεία αύριο Δευτέρα

Ποια σχολεία θα ξεκινήσουν μια ώρα αργότερα στη Χαλκιδική

Η αλλαγή της ώρας προσέλευσης για την ερχόμενη εβδομάδα, από 24/1/2022 έως 28/1/2022 στις 9:00π.μ. για τα παρακάτω σχολεία:

1) Δημοτικό σχολείο Ν Ποτίδαιας

2) Γυμνάσιο Ν Καλλικράτειας

3) Λύκειο Ν Καλλικράτειας

4)3ο Δημοτικό σχολείο Ν Μουδανιών

5) 1ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών

6) 2ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών

7) Νηπιαγωγείο Ν Γωνιάς

8) 2ο Δημοτικό σχολείο Ν Μουδανιών

9) Δημοτικό σχολείο Αγίου Μάμαντος

10)Νηπιαγωγείο Πορταριάς

11) 2ο Δημοτικό σχολείο Ν Καλλικράτειας

12) Νηπιαγωγείο Ν Ποτίδαιας

13) Νηπιαγωγείο Αγίου Μάμαντος

14) 1ο Δημοτικό Ν Μουδανιών

15) 5ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών

16) Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ν Προποντίδας

17) Νηπιαγωγείο Λακκώματος

18) Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κρήνης

19)4ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών

20)3ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών

21)ΕΕΕΕΚ Ν. Ποτίδαιας

22)Δημοτικό σχολείο παραλίας Διονυσίου

23)Νηπιαγωγείο παραλίας Διονυσίου

24)Δημοτικο σχολείο Πορταριάς

25)Δημοτικό σχολείο Σημάντρων

26)Δημοτικό σχολείο Φλογητών

27)4ο Δημοτικό σχολείο Ν Μουδανιών

28)Νηπιαγωγείο Φλογητών

29) 6ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών

30)Δημοτικό σχολείο Ν Πλαγίων

31)1ο & 2ο νηπιαγωγείο Ν Καλλικράτειας

32)1ο & 2ο νηπιαγωγείο Ν Τρίγλιας

33)ΕνΕΕΓΥΛ Ν Προποντίδας

34)4ο Νηπιαγωγείο Ν Καλλικράτειας

35)1ο Γυμνάσιο Ν Μουδανιών

36)2ο Γυμνάσιο Ν Μουδανιών

37) ΓΕΛ Ν Μουδανιών

38)ΕΠΑΛ Ν Μουδανιών

39) 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Σημάντρων

40)Δημοτικό σχολείο Λακκώματος

41) Γυμνάσιο Σημάντρων

42)Νηπιαγωγείο Ηράκλειας

43)Νηπιαγωγείο Πετραλώνων

44) Γυμνάσιο Ν Τρίγλιας

45) Λύκειο Ν Τρίγλιας

46) Νηπιαγωγείο Ν Πλαγιων

47) 3o Νηπιαγωγείο Ν Καλλικράτειας

Β) Η λειτουργία κανονικά, με βάση την απάντηση των διευθυντριών, διευθυντών, στις παρακάτω σχολικές μονάδες.

1) 1ο Δημοτικό σχολείο Ν. Τρίγλιας

2) 2ο Δημοτικό σχολείο Ν. Τρίγλιας

3) 1ο Δημοτικό σχολείο Ν. Καλλικράτειας

4) Δημοτικό σχολείο Ν. Σιλάτων (Αγιος Παύλος)

5) Νηπιαγωγείο Ν. Σιλάτων (Ελαιοχώρια)

6) Νηπιαγωγείο Αγίου Παύλου

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Αργολίδα

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτριου Κωστούρου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων θα παραμείνουν κλειστά ως προληπτικό μέτρο προς αποφυγή προβλημάτων.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τον παγετό και πιθανές χιονοπτώσεις.

Οι καιρικές συνθήκες αυτές καθιστούν δύσκολη τη μετακίνηση των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και ακόμη δυσκολότερη την παραμονή των μαθητών και εκπαιδευτικών στις αίθουσες με δεδομένη την αναγκαιότητα του συνεχούς εξαερισμού των σχολικών χώρων.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε γονέα να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες των σταθμών.

Νάξος

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η με φυσική παρουσία των μαθητών, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Τήνος

Με απόφαση του Δημάρχου Τήνου δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. Οι καιρικές συνθήκες, κυρίως οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες αποτελούν εμπόδιο για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων κορονοϊού, αναφορικά με τα ανοικτά παράθυρα και τον προαυλισμό των μαθητών.

Κλειστά όλα τα σχολεία των Ανωγείων

Ο Δήμος Ανωγείων λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24/1/2022 μέχρι νεότερης ανακοίνωσης από το Δήμο.

Εύβοια - δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, καθώς η κακοκαιρία Ελπίδα έχει φέρει πυκνές χιονοπτώσεις στις περισσότερες δημοτικές Ενότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί