Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανατροπή: Κλειστά στις 12 μένουν εστίαση, καφέ, μπαρ – Τέλος η απαγόρευση μουσικής

bar-club

Χαλάρωση μέτρων εισηγούνται οι ειδικοί - Οι 2 αλλαγές

Στην απόφαση, παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν από τους συναδέλφους τους, να εισηγηθούν μερική χαλάρωση των μέτρων της πανδημίας προχώρησαν τα μέλη της επιτροπής των ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η επιτροπή εισηγείται την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση αλλά μόνο με καθήμενους και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%.

Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι το ωράριο το οποίο μένει ως έχει με τα καταστήματα να κλείνουν τα μεσάνυχτα. Έτσι, για ακόμη μία εβδομάδα τα καφέ - μπαρ και η εστίαση θα πρέπει να τηρούν το "λουκέτο" στις 12 τα μεσάνυχτα. Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, υπήρξε η πληροφόρηση πως θα αρθεί το ωράριο των 12, ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται να "μπλοκάρει" στην εισήγηση των ειδικών. 

Υπενθυμίζεται ότι αρνητική στάση απέναντι στην γενική άρση των μέτρων κράτησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ. «Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση», τόνισε συγκεκριμένα η Υπουργός.

Όσον αφορά στις αποφάσεις για τα μέτρα, που πρόκειται να λάβει και να ανακοινώσει σήμερα η Επιτροπή μετά την συνεδρίαση της, εξήγησε ότι η μουσική θα μπορούσε να επιστρέψει στην εστίαση αλλά μόνο σε χώρους για καθήμενους, όπως και φαίνεται πως θα γίνει μετά τη σχετική εισίγηση.

«Είμαστε πιο κοντά στο τέλος» σημείωσε η κα Γκάγκα, αλλά συνέστησε να μην υπάρξει χαλάρωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ