Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σπίτια μένουν χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα: «Τρέμουμε ολόκληροι»

«Πετάξαμε όλα τα πράγματα από το ψυγείο, δεν έχουμε να μαγειρέψουμε, δεν έχουμε τίποτα. Τους κάνω νόημα και μου φέρνουν ένα τοστ, έχουμε τέσσερις μέρες με ψωμί και τυρί»

«Είμαστε με τα παλτά κάτω από τις κουβέρτες, κοιμόμαστε και τρέμουμε ολόκληροι, δεν έχουμε ούτε να φάμε». Σε αυτά τα λόγια αποτυπώνεται η περιπέτεια κατοίκου στο Μαρούσι που ακόμη βιώνει το «καθεστώς» του μπλακ άουτ. 

Μόνη με την κόρη της σε ένα σκοτεινό και παγωμένο σπίτι, η κυρία Ασπασία, κάτοικος Αμαρουσίου, λέει στην κάμερα του Mega ότι δεν αποχωρίζεται το παλτό και το σκουφί ούτε στον ύπνο της.

«Από τις οκτώ το βράδυ της Δευτέρας κόπηκε το ρεύμα και έχουμε κοκαλώσει», δηλώνει. 

Με δυσκολία μπορεί να βγει έξω από το κατώφλι του σπιτιού της, ενώ όσες προμήθειες είχε στο ψυγείο της έχουν χαλάσει και κάνει σήμα στους γείτονές της για λίγο φαγητό.

«Πετάξαμε όλα τα πράγματα από το ψυγείο, δεν έχουμε να μαγειρέψουμε, δεν έχουμε τίποτα. Τους κάνω νόημα και μου φέρνουν ένα τοστ, έχουμε τέσσερις μέρες με ψωμί και τυρί», επισημαίνει.



Ο 90χρονος που καθαρίζει την αυλή του

Λίγα μέτρα πιο κάτω, ο κύριος Κώστας 90 ετών, βγαίνει σήμερα πρώτη φορά από το σπίτι και έχει πιάσει το φτυάρι για να καθαρίσει το πεζοδρόμιο μπροστά από την αυλή του.

«Πρώτη φορά βγήκα από την Κυριακή, Θα καθαρίσω την είσοδο από το σπίτι, την είσοδο από το γκαράζ, τι να κάνω», λέει στο Mega.

Πρώτη απόπειρα να φτάσει στη δουλειά του και για έναν οδηγό λεωφορείου, με το αυτοκίνητο να σπινιάρει στον παγωμένο δρόμο.

«Προσπαθώ να πάω στη δουλειά μου και δεν ξέρω αν θα μου το δώσουνε σε ρεπό ή αν θα το πληρωθώ κιόλας. Πήγε να μου φύγει το αυτοκίνητο. Από χθες σκάβουμε για να πάμε στη δουλειά», εξηγεί.

Στην οδό Πεντέλης, η κυρία Κωνσταντίνα προσπαθεί με το φτυάρι της να ανοίξει δρόμο στην είσοδο του μαγαζιού της για να μπορέσει να λειτουργήσει.

«Προσπαθώ να το ανοίξω και απ’ ό,τι βλέπετε δεν είναι και εύκολο, δεν είναι καν προσβάσιμο και να έρθει πελάτης δε θα μπορέσει. Με φτυάρια δύο άνθρωποι προσπάθησαν και άνοιξαν το δρομάκι για να μπορέσουμε να βγούμε στον δρόμο», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ