Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απίστευτες εικόνες στη Σαντορίνη - Πλημμύρισε και το αεροδρόμιο (VIDEO)

Δρόμοι - ποτάμια και σφοδρή χαλαζόπτωση

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις Κυκλάδες, με καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους. Ιδιαίτερα έχει πληγεί το νησί της Σαντορίνης. Σε περιοχές, όπως η Μεσαριά, τα στενά έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση και σε περιοχές κοντά στο αεροδρόμιο. Μάλιστα πλημμύρισε και το αεροδρόμιο του νησιού όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του TyposThes παρακάτω:

Fraport: Απρόσκοπτη η λειτουργία του αεροδρομίου

Σε ανακοίνωση σχετικά με τις  καιρικές συνθήκες στη Σαντορίνη η Fraport Greece ανέφερε νωρίτερα: Η έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Σαντορίνης και τα φερτά υλικά από όμορα ρέματα του οδικού δικτύου με τις εγκαταστάσεις του αεροδρόμιου, εμπόδισαν τη σωστή λειτουργία των υποδομών αποστράγγισης, παρόλο που ήταν σε άριστη κατάσταση. Η Fraport Greece και τα στελέχη της με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να διατηρήσουν την απρόσκοπτη εκτέλεση του πτητικού προγράμματος μέσω της άμεσης ενεργοποίησης του σχεδίου που προβλέπεται σε έκτακτες ανάγκες, ενώ η ομάδα της εταιρείας διαχείρισης είναι επιτόπου ώστε να επέμβει ξανά αν παραστεί ανάγκη.

Στο μεταξύ, σε βίντεο που δημοσιεύθηκε, φαίνεται ότι τα σοκάκια του δημοφιλούς νησιού έχουν μετατραπεί σε χειμμάρους, ενώ το χαλάζι έχει δημιουργήσει ένα «άσπρο στρώμα» τόσο σε δρομάκια, όσο και σε ταράτσες και αυλές σπιτιών. 

Μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπό την εποπτεία του Αντιπεριφεριάρχη και Επάρχου Θήρας Χαράλαμπου Δαρζέντα, έχουν βγει στους δρόμους και επιχειρούν να απομακρύνουν το χαλάζι. Με ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook o Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Η κλιματική αλλαγή, μας δίνει εικόνες και καταστάσεις πρωτόγνωρες για τα νησιά μας.

Η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει και οφείλουμε όλοι να προσαρμόσουμε πολιτικές, πρακτικές και συνήθειες σε αυτή την πραγματικότητα.

Απο την πλευρά μας, οργανώνουμε την Πολιτική Προστασία με τρόπο που μέχρι σήμερα μας έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ιδιαίτερα κρίσιμες καταστάσεις αλλά καταλαβαίνουμε οτι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας.

Δρόμο, που σκοπεύουμε να καλύψουμε με την ίδια αφοσίωση και επιμονή με την οποία δουλεύουμε σε όλα τα ζητήματα της ζωής των νησιών μας.

https://www.youtube.com/watch?v=XsX9DbO6Sxg

Την απομάκρυνση των μαθητών από τα σχολεία, αποφάσισε η δημοτική αρχή, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Σε ανακοίνωση του Δήμου Θήρας αναφέρονται τα εξής: «Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν από το πρωί σήμερα Πέμπτη 3 Φεβρουάριου και έπληξαν συγκεκριμένες περιοχές του νησιού μας, με εντολή Δημάρχου πραγματοποιήθηκε η σταδιακή, έγκαιρη και ασφαλής απομάκρυνση των μαθητών από τα σχολεία».

Στο έλεος της κακοκαιρίας και η Πάρος

Στο έλεος της κακοκαιρίας σήμερα και η Πάρος. Ξεκινώντας με έντονη νεροποντή, ακολούθησαν δυνατοί κεραυνοί, διακοπές ρεύματος, και στη συνέχεια η κακοκαιρία συνεχίστηκε με πολύ έντονη χαλαζόπτωση.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ εντονότερες οι καιρικές συνθήκες στις Λεύκες Πάρου, αφού πρόκειται για ορεινό χωριό.

Χείμαρροι ορμητικά έτρεχαν από παντού πλημμυρίζοντας κάθε σοκάκι του γραφικού χωριού. Τα αυτοκίνητα “πασπαλισμένα” με χαλάζι και τα πλακόστρωτα άσπρα από χαλάζι θύμιζαν έντονα χειμώνα.

Με δελτίο τύπου ο Δήμος Πάρου προειδοποίησε για εντονότερα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάντηση Καλλιάνου σε Γεωργιάδη: Δεν τα βάζω μαζί σου, φταίει η κλινική
«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη, διότι στη θέση του πατέρα μου έχουν βρεθεί χιλιάδες άνθρωποι»
Απάντηση Καλλιάνου σε Γεωργιάδη: Δεν τα βάζω μαζί σου, φταίει η κλινική
Θεσσαλονίκη: Φράκαρε ο Περιφερειακός – Τεράστια ταλαιπωρία για οδηγούς (ΧΑΡΤΗΣ)
Πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου – Αυξημένη κίνηση και μέσα στην πόλη
Θεσσαλονίκη: Φράκαρε ο Περιφερειακός – Τεράστια ταλαιπωρία για οδηγούς (ΧΑΡΤΗΣ)