Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξεσπά η μάνα που έχασε τα 3 κορίτσια της – «Έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν»

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εκταφής δήλωσε πως δεν έχει πληροφορηθεί το παραμικρό - «Γιατί να βγάλουν το παιδί; Για ποιο λόγο;» ήταν η πρώτη της αντίδραση

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η έρευνα για την οικογενειακή τραγωδία με τα τρία νεκρά κοριτσάκια στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει το protothema.gr οι έρευνες αυτή την στιγμή είναι προς πάσα κατεύθυνση καθώς όλοι, τόσο οι αρχές, όσο και η ιατρική κοινότητα, προσπαθούν να βρουν τους λόγους για τους οποίους και τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη χάθηκαν τόσο ξαφνικά.

Στο σημείο αυτό, τα βλέμματα στρέφονται στο τελευταίο κοριτσάκι, την 9χρονη Τζωρτζίνα η οποία χάθηκε τελευταία, καθώς κρίνεται πως η περίπτωσή της θα αποτελέσει «οδηγό», πιθανότατα, και για το τι συνέβη και στα άλλα δύο κοριτσάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής δεν έχει αποσταλεί αίτημα για εκταφή της Τζωρτζίνας, όπως ανέφεραν πολλά δημοσιεύματα, καθώς προς το παρόν είναι πολλά τα στοιχεία που προέχει να εξεταστούν.

Εκκρεμούν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις από τις οποίες - όπως είπε και ο ιατροδικαστής Γρηγόριος Λέων - ελπίζουν να πάρουν απαντήσεις, αλλά περίπου σε ένα μήνα.

Η μητέρα των τριών παιδιών Ρούλα Πισπιρίγγου μίλησε για τις τελευταίες αυτές εξελίξεις στην εφημερίδα Πελοπόννησος.

Αναφορικά με την εκταφή δήλωσε πως δεν έχει πληροφορηθεί το παραμικρό.

Μάλιστα εξέφρασε την απορία της για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αφού όπως είπε, η Τζωρτζίνα πέθανε στα τέλη Ιανουαρίου και έχει γίνει νεκροψία. «Γιατί να βγάλουν το παιδί; Για ποιο λόγο;» ήταν η πρώτη της αντίδραση.

Η κυρία Πισπιρίγγου παρακαλεί «να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά μου, όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει και καλούνται από δημοσιογράφους να μιλήσουν γενικά και αόριστα».

 «Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν… Δηλαδή η Ιριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας».

Λέων: Η εκταφή είναι το ύστατο μέσο – Έχουμε πλούσιο υλικό

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων, μίλησε το πρωί στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο” κάνοντας λόγο για μία «υπόθεση με μεγάλο ενδιαφέρον», τονίζοντας ότι θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μετά το πέρας αυτών των εξετάσεων θα έχουμε σαφές απαντήσεις τουλάχιστον για το τι έχει γίνει στον τρίτο θάνατο. Είναι εξαιρετικά πιθανό τα αποτελέσματα του τρίτου πορίσματος να αρχίσουν να συνδέουν γεγονότα και αιτίες θανάτου και έχουν προηγηθεί και ουσιαστικά να ζητηθεί να επανεξεταστούν”, δήλωσε ο κ. Λέων.

Είναι μία υπόθεση εξαιρετικά σπάνια

Η εκταφή είναι το ύστατο μέσο – Έχουμε πλούσιο υλικό. Υπάρχουν ιατρικοί φάκελοι, γιατροί που νοσήλευσαν τα παιδιά. Μπορούν να εξακριβωθούν οι αιτίες θανάτου. Εάν όμως απαιτηθεί δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα φτάσουμε ακόμα και στην εκταφή”.

Και όπως ανέφερε, “εάν προκύψει ένα γενετικό θέμα έχουμε τη λύση του μυστηρίου. Αν όμως προκύψουν γεγονότα που είναι εντελώς διαφορετικά από τα αναμενόμενα, προφανώς εκεί θα ανατρέξουμε ξανά πίσω και θα δούμε τι πραγματικά έχει γίνει”.

Σύμφωνα με τον κ. Λέων ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος. “Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα. Μας ενδιαφέρει να έχουμε ασφαλή αποτελέσματα για να μην έχουμε καμία αμφιβολία στην ίδια την οικογένεια και στις αρχές. Είναι μία υπόθεση εξαιρετικά σπάνια και για τα διεθνή δεδομένα”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ