Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καταγγελίες σοκ για τις συνθήκες υγιεινής στις καμπίνες του Euroferry Olympia

Tι απαντά η εταιρεία

Το εσωτερικό του Euroferry Olympia θύμιζε… κολαστήριο. Αυτό καταγγέλλουν οι συγγενείς των αγνοουμένων, αλλά και οδηγοί φορτηγών που αναγκάζονταν να ταξιδέψουν με το πλοίο το οποίο ρυμουλκείται με προσοχή προς την Κέρκυρα, ενώ ακόμη η φωτιά δεν έχει σβήσει.

Οι εικόνες από τους οδηγούς φορτηγών είναι σοκαριστικές. Δείχνουν το σώμα τους γεμάτο σπυριά και εξανθήματα από τσιμπήματα των κοριών, των ψύλλων και των τσιμπουριών που υπήρχαν μέσα στις καμπίνες του πλοίου.

«Γεμάτος σπυριά και φαγούρα σε όλο μου το σώμα. Δαγκώματα από κοριούς, σπυριά δεν ξέρω από τι πράγμα, κάποιες μολύνσεις που εξαφανίστηκαν μόλις σταμάτησα να δουλεύω με την εταιρεία αυτή», δήλωσε ο Θοδωρής Κηπουρού, οδηγός φορτηγού.

Τουαλέτες μέσα στην βρομιά και την μούχλα, καφέ νερό από την σκουριά και τις λάσπες, απουσία εξαερισμού και καμιά συνθήκη υγιεινής. Αυτή η κατάσταση επικρατούσε στις καμπίνες.

Το πλοίο είχε περάσει από έλεγχο μόλις λίγες ημέρες πριν ταξιδέψει, με τους αρμόδιους να βρίσκουν καλές τις συνθήκες που επικρατούσαν στο πλοίο είναι η απάντηση της εταιρείας στις καταγγελίες.

«Οι καλές συνθήκες του πλοίου επιβεβαιώθηκαν, μάλιστα, στις 16 Φεβρουαρίου 2022 στην Ηγουμενίτσα, όπου το Euroferry Olympia υποβλήθηκε σε επιθεώρηση και έλεγχο από τις ελληνικές Λιμενικές αρχές (συμπεριλαμβάνονται και τα συστήματα ανίχνευσης καπνού και πυρόσβεσης), η οποία έληξε με ικανοποιητικά αποτελέσματα», ήταν η απάντηση του ομίλου Grimaldi.

Ωστόσο, δεκάδες μαρτυρίες των επιβατών του πλοίου αντικρούουν τους ισχυρισμούς της εταιρείας και περιγράφουν μια τελείως διαφορετική εικόνα. Οι οδηγοί προτιμούσαν να κάθονται και να κοιμούνται μέσα στο φορτηγό τους από το να διανυκτερεύσουν στις βρώμικες καμπίνες.

Αν και η διανυκτέρευση στα γκαράζ του πλοίου απαγορευόταν, το πλήρωμα το επέτρεπε κάνοντας τα «στραβά μάτια», σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες.

Η εταιρεία αρνείται τα πάντα

Ωστόσο η εταιρεία, για άλλη μια φορά αρνείται ότι γνώριζε και μάλιστα αναφέρει ότι οι αγννοούμενοι οδηγοί παρανόμησαν κρύφτηκαν με δόλο στα φορτηγά.

«Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς (σύμβαση SOLAS κ.λπ.), απαγορεύεται αυστηρά η πρόσβαση των επιβατών στα καταστρώματα του γκαράζ, όσο το πλοίο βρίσκεται σε πλεύση. Αυτός ο κανόνας ασφαλείας εφαρμόζεται αυστηρά από τα πλοία του Ομίλου Grimaldi. Εάν κάποιος οδηγός φορτηγού αποφασίσει με δόλο να κρυφτεί στο φορτηγό του, αυτή η συμπεριφορά αποτελεί κατάφωρη παράβαση των διεθνών κανονισμών και των κανόνων του Ομίλου Grimaldi, η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ιδίου και του πλοίου».

Αν και αρκετοί οδηγοί είχαν κάνει επίσημες καταγγελίες για την ακαταλληλότητα του πλοίου, το Euroferry Olympia συνέχιζε κανονικά τα ταξίδια του με τους κοριούς και την μούχλα…

«Δεν λειτουργούσε σε κανένα σημείο του πλοίου εξαερισμός. Ήτανε καλοκαίρι, με θερμοκρασία έξω 35-40 βαθμούς, έτρεχε νερό ο ιδρώτας από πάνω μας. Στις καμπίνες μέσα δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσεις ούτε ένα λεπτό μέσα σε ένα κουτί χωρίς εξαερισμό. Βγαίνοντας στην Πάτρα έκανα επώνυμη καταγγελία για αυτό, για τη βρωμιά που υπήρχε, για τη συμπεριφορά των Ιταλών που σε κάποιες περιπτώσεις έχει γίνει και βίαιη», δήλωσε ο κ. Κηπουρού.

Οι οδηγοί ήταν αναγκασμένοι να ταξιδεύουν με το συγκεκριμένο πλοίο, καθώς ήταν το μόνο που εξυπηρετούσε το συγκεκριμένο δρομολόγια και στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνονταν η καμπίνα και το φαγητό.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: newsit

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Προ των πυλών χιόνια σε 5 περιοχές στη Β. Ελλάδα - Η πρόγνωση για Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: 88 νεκροί και 18.094 νέα κρούσματα - 1.807 στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την πτώση παραθύρου σε σχολείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»