Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επίσημη διάψευση ιατροδικαστή για τοξικό αέριο στην Τζωρτζίνα

Άγνοια για το αποτέλεσμα των εξετάσεων δηλώνουν ο πατέρας των κοριτσιών και οι δικηγόροι του

Διαψεύδει επισήμως ο προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νικόλαος Καρακούκης, δημοσίευμα που απέδιδε τον θάνατο της Τζωρτζίνας στην Πάτρα σε εγκληματική ενέργεια.

Η διάψευση ήρθε με επίσημη ανακοίνωση μετά από δημοσίευμα πως η Τζωρτζίνα εισέπνευσε τοξικό αέριο, όπως προέκυψε από ιατροδικαστική έρευνα.

Η επίσημη ανακοίνωση του κ. Καρακούκη

Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 κ περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα, οι έρευνες συνεχίζονται.
Αθήνα 21/2/2022
Ο Προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας
Νικόλαος Γ. Καρακούκης
Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ

Από επίσημα χείλη, λοιπόν, τονίζεται πως δεν υπάρχουν τελικά αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων που να δείχνουν ότι το κορίτσι έφυγε από τη ζωή από δολοφονική ενέργεια. Μάλιστα, όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ήρθαν σε μια περίοδο που έχουν γεννηθεί πολλά ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση και τα οποία απαιτούν απαντήσεις.

Άγνοια για το αποτέλεσμα των εξετάσεων δηλώνουν ο πατέρας των κοριτσιών και οι δικηγόροι του

Η ιστοσελίδα της Πάτρας thebest.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο Γιάννη Κόττα, ο οποίος επισήμανε πως η οικογένεια και ο ίδιος δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα. «Δεν μας έχει ειδοποιήσει κανείς. Δεν έχουμε γνώση κανενός αποτελέσματος ακόμη», δήλωσε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο άλλος δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Καράμπελας.

Στο thebest μίλησε ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος είναι αναστατωμένος από τα δημοσιεύματα. Όπως επισήμανε, προσπαθεί μετά τη δημοσίευση της πληροφορίας να επικοινωνήσει με τον ιατροδικαστή, αλλά δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατό. «Δεν ξέρουμε ακόμη τίποτα γι' αυτό. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε για να ενημερωθούμε. Κατά πάσα πιθανότητα δεν ισχύει, είναι fake», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος», τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων, που θα δείξουν την αιτία του θανάτου της Τζωρτζίνας, αναμένονταν σύντομα, το αργότερο μέχρι την προσεχή Τετάρτη (23/2).

Τα αποτελέσματα θεωρείται ότι θα καθορίσουν την πορεία των ερευνών, σε σχέση και με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι πρόκειται για μία πολύ λεπτή υπόθεση, για την οποία πρέπει να επιδειχθεί ο καλύτερος επιστημονικός εαυτός όσων πρόκειται να κληθούν να καταθέσουν εξειδικευμένα και τεκμηριωμένα.

Ιατροδικαστική πηγή ανέφερε ότι η συγκεκριμένη, σπάνια υπόθεση «δεν προσφέρεται για επίκληση του νόμου των πιθανοτήτων».

Παράλληλα, νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι πρέπει κάποιος να ανατρέξει με προσοχή στο σκεπτικό και όσα συμπεριλαμβάνει η διάταξη (πραγματογνωμοσύνη κ.λπ.) με βάση την οποία τέθηκε στο αρχείο η μήνυση του πατέρα των τριών κοριτσιών.

Οι ίδιοι κύκλοι, επικαλούμενοι την πραγματογνωμοσύνη, τόνιζαν ότι «μέσα από μια άλλη διαδρομή αιτίου και αιτιατού, και ο θάνατος της Μαλένας, όπως και της Ιριδας, έχει καρδιολογική αιτιολογία και άρα απομένει να δούμε τα αποτελέσματα για την Τζωρτζίνα».

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα «ξεκλειδώσει» την υπόθεση

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι αυτός που αναμενόταν ότι θα «ξεκλειδώσει» την υπόθεση με τον αδόκητο θάνατο των τριών κοριτσιών. Η έρευνα έχει ανατεθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, σε μια προσπάθεια να λυθεί το μυστήριο και να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που ανακύπτουν και απασχολούν πρωταρχικά τους γονείς, που βιώνουν μια αδιανόητη τραγωδία, και μετέπειτα τους γιατρούς που τα τελευταία χρόνια παρακολούθησαν τα τρία παιδιά, αλλά και την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.

Συνολικά 15 γιατροί και νοσηλευτές από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, αλλά και επτά ιατροδικαστές, που εξέτασαν τις σορούς των τριών κοριτσιών, βρίσκονταν στις κλήσεις των Αρχών ώστε να καταθέσουν τα ευρήματά τους.

Την ίδια ώρα, τις δικές της απαντήσεις έδωσε η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε διάστημα τριών ετών.

«Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν. Δηλαδή, η Ίριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πηγή: iefimerida

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Αυγενάκης: Λέσχες φιλάθλων θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όχι όμως χούλιγκανς

Ανατροπές για το θάνατο της Τζωρτζίνας – Η διάψευση για τοξικό αέριο

Διάγγελμα Βλαντιμίρ Πούτιν: Η Ουκρανία είναι «δημιούργημα» της Ρωσίας (LIVE)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ