Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τα 3 στοιχεία – «κλειδιά» για το μυστήριο γύρω από το θάνατο των τριών παιδιών

Τι αναφέρει ο Θανάσης Κατερινόπουλος και η απάντηση του πατέρα σε χθεσινά δημοσιεύματα

«Μυστήριο» συνεχίζει να καλύπτει τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα. Όπως είπε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, «δεν μπορώ να πειστώ ότι οφείλονται σε κάποια αίτια παθολογικά γιατί υπάρχουν κάποια ερωτηματικά, τα οποία έβαλα και συνεχίζω να βάζω και στα οποία πρέπει να δώσουν απαντήσεις και η αστυνομία και οι επιστήμονες. Θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια και θα εξηγήσω τους λόγους».

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας υποστήριξε ότι «καταρχάς δεν υπάρχει μια σαφέστατη μέχρι αυτή την στιγμή ιατροδικαστική εξέταση που να λέει ότι ο θάνατος οφείλεται σε συγκεκριμένο παθολογικό γεγονός», κάτι που αποτελεί το πρώτο σημαντικό στοιχείο.

Ο ίδιος πρόσθεσε και δεύτερο στοιχείο λέγοντας ότι «εδώ έχουμε τρία παιδιά, τα οποία ισχυρίζονται κάποιοι ότι πιθανόν να υπάρχουν  γονιδιακά προβλήματα και ο θάνατος να οφείλεται εκεί. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο – δεν είμαι γιατρός – η λογική λέει όπως έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις, ότι το πρώτο που θα ταξίδευε στους ουρανούς είναι το πρώτο παιδί κατά σειρά γεννήσεως, αλλά εδώ είναι το τελευταίο παιδί».

Επίσης, ο κ. Κατερινόπουλος επεσήμανε και ένα τρίτο σοβαρό στοιχείο λέγοντας ότι «όλοι οι θάνατοι αυτών των παιδιών έγιναν μέρες αργίας, έγιναν Σαββατοκύριακα, συμπτώσεις σοβαρές» και συμπλήρωσε: «Και δεν ήταν παρόντες οι γιατροί. Άρα ήταν κάποια άτομα μόνα τους εκεί, δεν ξέρω ποιοι ήταν, μπορεί να είναι κάποιοι, μπορεί οι γονείς, οι συνοδοί αν για κάποιο λόγο βγήκαν, έστω και για έναν καφέ, κάποιοι να βρήκαν την ευκαιρία να διεισδύσουν στον θάλαμο να κάνουν εκείνο το οποίο έκαναν».

Εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι η τραγωδία που έχει εκτυλιχθεί στην Πάτρα οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι, υπογράμμισε ότι κάποιες τοποθετήσεις ιατροδικαστών κρατάνε επιφυλάξεις. «Ειδικά ο πρώτος λέει ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις που δεν είχαν γίνει, γιατί τότε δεν υπήρχαν τα ίδια δεδομένα», είπε ο κ. Κατερινόπουλος.

«Οδηγούμαστε στην κατεύθυνση ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Δεν ξέρω ποιος είναι ο δράστης. Θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Αττικής που διαθέτουν πολύ μεγάλη εμπειρία θα καταλήξουν, σε συνεργασία πάντα και με τους επιστήμονες» ανέφερε τέλος ο κ. Κατερινόπουλος.

Σε λίγες ώρες θα βγουν οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας – “Θα είναι το κλειδί” δήλωσε ο Γρηγόρης Λέων

“Σε λίγες ώρες θα βγουν οι εξετάσεις της Τζωρτζίνας. Πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ήδη, οι συνάδελφοι θα κάνουν κάποιες τελικές επιβεβαιώσεις” ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων. Μιλώντας στο ΟΡΕΝ ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, σημείωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι τοξικολογικές και αναμένονται οι ανακοινώσεις. “Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω το ρεπορτάζ. Εγώ όμως ιατροδικαστής πρέπει να περιμένω τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να μιλήσω με βεβαιότητα. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά με τα μέσα της επιστήμης”.

“Η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας θα είναι το “κλειδί” για να ξεκλειδώσει τα ερωτήματα που ήταν αναπάντητα στους δύο άλλους θανάτους” τόνισε.

 

Πάτρα: Ξεσπά ο πατέρας των 3 παιδιών – «Θα τα πούμε στις δικαστικές αίθουσες»

Ξεσπά ο Μάνος Δασκαλάκης, ο πατέρας που θρηνεί την απώλεια των τριών παιδιών του μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα. Ο κ. Δασκαλάκης μετά το δημοσίευμα που έγραφε ότι είναι έγκλημα ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας καθώς βρέθηκε ότι εισέπνευσε τοξικό αέριο και διέψευσε η Κεντρική Ιατροδικαστική Υπηρεσία, δήλωσε ότι η οικογένεια θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων δημοσιεύουν τέτοιες ψευδείς ειδήσεις, την ώρα που είναι συντετριμμένη από την απώλεια του τρίτου παιδιού της.

Ο Μάνος Δασκαλάκης χαρακτηρίζει “αθλιότητα” το άρθρο και ευχαριστεί εκ μέρους όλης της οικογένειας τον Προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας για τα γρήγορα αντανακλαστικά και την άμεση διάψευση.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο tempo24.news: «Δημοσιεύματα σαν το απογευματινό ούτε βοηθούν την έρευνα των αρχών, ούτε τιμούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Ευχαριστούμε τον Προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που με άριστα αντανακλαστικά διέψευσε ταχύτατα αυτήν την αθλιότητα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η απάντησή μας στους εμπνευστές της θα δοθεί πολύ σύντομα στις δικαστικές αίθουσες. Δυστυχώς μικρή μερίδα αυτοαποκαλούμενων ως δημοσιογράφων δεν σέβεται ούτε τον πόνο μας, ούτε τη μνήμη των παιδιών μας. Ας σταματήσει άμεσα όλο αυτό που ζούμε».

Η ανακοίνωση του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας για την Τζωρτζίνα – Διαψεύδει τις πληροφορίες για την αιτία θανάτου της

Διέψευσε και επισήμως ο προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν τη Δευτέρα, σχετικά με την αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου κοριτσιού της οικογένειας της Πάτρας.

Σε επιστολή του, ο Νικόλαος Καρακούκης αναφέρει τα εξής:

“ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 και περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται.

Αθήνα 21/2/2022

Ο Προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας

Νικόλαος Γ Καρακούκης

Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ”

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Οβίδα εντοπίστηκε σε χωράφι στο Αμύνταιο (ΦΩΤΟ)

Γεωργιάδης: Καμία ανησυχία για την επάρκεια φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν 2 ενεργά σεισμικά ρήγματα – Τι σεισμούς μπορούν να «δώσουν»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας