Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πόλεμος στην Ουκρανία: 625 πρόσφυγες ήρθαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Συνολικά από την έναρξη του πολέμου στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 3.780 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 1.146 ανήλικοι

Συνεχίζονται οι αφίξεις Ουκρανών προσφύγων στη χώρα μας. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο (5/3/2022) εισήλθαν στην Ελλάδα 625 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 240 ανήλικοι.

Αναλυτικά:

Από τον Προμαχώνα: 470

Από Ευζώνους: 37

Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 24

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 93 και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 1.

Συνολικά από την έναρξη του πολέμου στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 3.780 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 1.146 ανήλικοι.

Διαμονή στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης για πρόσφυγες

Ασφαλή διαμονή για άλλα 30 γυναικόπαιδα από την Ουκρανία προσφέρει ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης μετά από συνεννόηση με το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης προσφέρεται να φιλοξενήσει προσωρινά σε μία από τις θερμαινόμενες αίθουσές του μέχρι και 30 γυναικόπαιδα από το μέτωπο του πολέμου (15 κουκέτες). Παράλληλα, μια ομάδα περίπου 35 εθελοντριών και εθελοντών έλεγξε και ομαδοποίησε ιατροφαρμακευτικό υλικό για μια δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία. Η πρώτη αποστολή φαρμάκων (2 παλέτες) πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου.

Η ομάδα, σε συνεργασία με τον σύλλογο Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο της Γερμανίας, έχει εξασφαλίσει τον απαραίτητο εξοπλισμό και έχει σε πλήρη ετοιμότητα τις εγκαταστάσεις του Καπνικού Σταθμού για να υποδεχτεί οικογένειες από την Μαριούπολη της Ουκρανίας προσφέροντάς τους έναν αξιοπρεπή και ασφαλή χώρο.

Επίσης, η διεύθυνση του ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Πλάτων» προσφέρθηκε να αναλάβει την απασχόληση των παιδιών στις εγκαταστάσεις του, όπως και την καθημερινή μεταφορά τους από τον Καπνικό Σταθμό, ενώ θα αναλάβει πρωτοβουλία για την κάλυψη των αναγκών διατροφής και ένδυσης των παιδιών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί Άραβες και Ισραήλ δεν «τιμωρούν» τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ είπαν «ναι» για μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία – Από ποια χώρα του ΝΑΤΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους