Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πολικές θερμοκρασίες μέσα στο Μάρτιο - Πού έπεσε το θερμόμετρο στους -17

Θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν σε αρκετές περιοχές στη χώρα

Πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ισχυρότατος παγετός σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Κυριακής, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, όπου η ελάχιστη θερμοκρασία έπεσε κατά τόπους κάτω από τους -16 βαθμούς Κελσίου. 

Η χαμηλότερη ελάχιστη καταγράφηκε στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (θέση Βρύζες) με -16,8 °C.

Οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, καταγράφηκαν σε Βλάστη Κοζάνης (-16,3), Σέλι (-14,2), Περτούλι Τρικάλων (-14,2), Λιβάδι Παρνασσού (-12,7) και ‘Αγιο Παύλο Ημαθίας (-12,7).

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα Κυριακή λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και παγετός τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Γενικότερα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια και μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, με τοπικές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης και χιονόνερο στα παραθαλάσσια των προαναφερόμενων ηπειρωτικών περιοχών και στις Κυκλάδες, ενώ τοπικές βροχές μετά το απόγευμα αναμένονται στο Κεντρικό Ιόνιο. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός, ενώ στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -11 έως 2 βαθμούς), -5 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -1 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -6 έως 6 βαθμούς), 0 έως 8 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, -2 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 2 έως 9 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικό χιονόνερο στα παραθαλάσσια και πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα τμήματα του νομού περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία βομβάρδισε μοναστήρι - Αναφορές για νεκρούς

Επενδυτικός «σεισμός» 500 εκατ. ευρώ αλλάζει την παραλία στη Θεσσαλονίκη

Δραματική προειδοποίηση Ζελένσκι: Μάχη μέχρι θανάτου για το Κίεβο

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος υγειονομική «βόμβα» 10 ετών – Πάνω από τον Περιφερειακό (ΦΩΤΟ)
Συνεργεία του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου καθάρισαν μέρος της τεράστιας παράνομης χωματερής πάνω από τον Περιφερειακό
Θεσσαλονίκη: Τέλος υγειονομική «βόμβα» 10 ετών – Πάνω από τον Περιφερειακό (ΦΩΤΟ)