Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Με 2 self test οι μαθητές σε σχολεία – Την επόμενη εβδομάδα απόφαση για μείωση

Την επόμενη εβδομάδα η σχετική απόφαση της επιτροπής

Παραμένουν τα δύο self test για τους μαθητές στα σχολεία καθώς η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίαζε χθες το μεσημέρι, αξιολογώντας εκ νέου την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, δεν εισηγήθηκε τη μείωση των self test.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είχε προαναγγείλει τη μείωση των self test στα σχολεία -από δύο σε ένα την εβδομάδα. «Αυτό για το οποίο συνεδριάζουν οι ειδικοί στην Επιτροπή είναι να παραμείνουν τα τεστ στα σχολεία, αλλά μπορούμε να γυρίσουμε από τα δύο στο ένα self test την εβδομάδα» ανέφερε ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον AΝΤ1.

«Αυτό που επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι ότι το testing πρέπει να παραμείνει. Εμείς είμαστε από τις χώρες που έχουμε μείνει πολύ ψηλά στο testing και απλώς έχουμε αποφασίσει να το κάνουμε πιο στοχευμένο. Οι οδηγίες οι οποίες δίνονται είναι ότι όταν υπάρχει υπέρμεταδοτικότητα του ιού, τα τεστ θα πρέπει να είναι πιο στοχευμένα και θα πρέπει να εστιάσουμε στην παρακολούθηση του κατά πόσο έχουμε πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση της επιτροπής

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να συζητήσει την ερχόμενη εβδομάδα το ενδεχόμενο να μειωθούν τα self test για τους μαθητές. Οι λόγοι για τους οποίους οι Εμπειρογνώμονες πήραν αυτή την απόφαση είναι πως η μετάλλαξη Όμικρον 2 καλπάζει στη χώρα, και θα πρέπει να παρακολουθηθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας τις επόμενες ημέρες. Επίσης έχει γίνει ήδη η διανομή των self test στους μαθητές για την εβδομάδα που έρχεται.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Μπλόκο στις κάμερες σε κοινόχρηστους χώρους σε πολυκατοικίες

Έκτακτο επίδομα Πάσχα - Ποιοι και πότε θα πάρουν 200 ευρώ

Χειμωνιάτικος καιρός σήμερα Παρασκευή - Η πρόγνωση για χιόνι στη Θεσσαλονίκη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ