Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ιερώνυμος: Να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και να αγωνιζόμαστε για το λαό

«Ο λαός μας είναι ο κυρίαρχος και για αυτόν αγωνιζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για τον κάθε άνθρωπο, γιατί ο καθένας έχει αξία ανεκτίμητη»

«Η Εκκλησία, όπως και η Πολιτεία, καλούνται να αγωνίζονται για την συναλληλία. Δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον Πύργο, όπου παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Πρωταγωνιστές μιας άλλης εποχής 1950-1960» του καλλιτέχνη Αναστάσιου Σωτηρίου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι «είμαστε συνάλληλοι. Ο ένας να βοηθάει τον άλλον και να στηρίζει ο ένας τον άλλον για την πορεία αυτού του λαού. Ο λαός μας είναι ο κυρίαρχος και για αυτόν αγωνιζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για τον κάθε άνθρωπο, γιατί ο καθένας έχει αξία ανεκτίμητη. Και χρειάζεται η προσπάθεια που καταβάλλεται να είναι συλλογική». Επισήμανε, ακόμη, ότι στην εγωκεντρικότητα που προβάλλει ο δυτικός τρόπος ζωής η απάντηση της Εκκλησίας είναι το «εμείς» και αυτό είναι και το σύνθημα της αποψινής εκδήλωσης.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε ευτύχημα που βρέθηκε στον Πύργο και μίλησε για την πολυετή, ουσιαστική και δυνατή συνεργασία και φιλία του με τον μητροπολίτη Ηλείας. Μίλησε, επιπλέον, για την επιδημία του κορονοϊού και για τις κρίσεις που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και σημείωσε ότι πλέον ο καθένας ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του και όχι για τους άλλους. Επ' αυτού, ανέφερε ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται για τη μοναξιά της και σημείωσε ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία μιλάμε για κοινωνία προσώπων. Στον ναό, άλλωστε, προσερχόμαστε για να συναντήσουμε τον συνάνθρωπο.

Επιπρόσθετα, έκανε λόγο για μια «επανάσταση» που έγινε, απόψε, σε αυτόν τον χώρο, όπου και καλλιεργείται μια συνείδηση και ευχήθηκε να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην παράδοση και στην αξία της, αλλά και στην ανάγκη συνεργασίας, αγαθής διάθεσης και συναλληλίας. Κατόπιν, έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην έκθεση, ενώ προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με παλιές φωτογραφίες του Δήμου Αχαρνών και μια ολιγόλεπτη ταινία, η οποία δημιουργήθηκε με το υλικό της έκθεσης.

Παρόντες ήταν ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, ο επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Ελλάδος, Νίκος Κοροβέσης, βουλευτές, δήμαρχοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, φορέων, οργανισμών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, κληρικοί και λαϊκοί, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Την έκθεση, η οποία φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου στην Δημοτική Αγορά, διοργανώνει από τις 25 έως και τις 27 Μαρτίου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- ΠΕ Ηλείας, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκου Κοροβέση.

Παρουσιάζονται έξι σειρές φωτογραφικών λήψεων του καλλιτέχνη Αναστασίου Ι. Σωτηρίου που αποτυπώνουν «πεποιημένες/σκηνοθετημένες» στιγμές από την καθημερινή ζωή στην περιοχή των Αχαρνών τις δεκαετίες ‘50 και ‘60.

Οι φωτογραφίες των ενοτήτων αποτελούν την αποτύπωση ενός σκηνοθετημένου εξάπτυχου σεναρίου γύρω από ήθη και έθιμα αυτών των δεκαετιών, με επίκεντρο τη γυναίκα: σκηνές αγροτικού και αστικού βίου και μια πτυχή της θρησκευτικής ζωής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και οι μάσκες - Από πότε

Θεσσαλονίκη: Χόλιγουντ και σήμερα το κέντρο της πόλης - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Μυρίζει... καλοκαίρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη με 22 βαθμούς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Ανοίγουν» πτήσεις για 8 νέους προορισμούς στο εξωτερικό
Στις συνέργειες που θα βοηθήσουν στο να αναπτυχθεί περαιτέρω το κομμάτι του τουρισμού αναφέρθηκαν φορείς της πόλης, αλλά και του επιχειρείν σε...
Θεσσαλονίκη: «Ανοίγουν» πτήσεις για 8 νέους προορισμούς στο εξωτερικό
Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου
«Η Όλγα Κολιάτσου υπήρξε δημοσιογράφος που διακρίθηκε για το ήθος, τον επαγγελματισμό και τα αισθήματα αλληλεγγύης έναντι των συναδέλφων της»
Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου