Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παγώνη: Τεστ πριν και μετά τις διακοπές του Πάσχα - Ο κορωνοϊός είναι εδώ

Ο ιός είναι εδώ, θα συνεχίσει να είναι και χρειάζεται προσοχή, ανέφερε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το Πάσχα και τις διακοπές που πολύς κόσμος περιμένει, αφού φέτος μετά από δύο χρόνια, η μεγαλύτερη θρησκευτική εορτή της χώρας θα εορταστεί με ελάχιστα μέτρα κατά της πανδημίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!» του Mega, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, τόνισε ότι παρά την άρση των περισσότερων περιορισμών, «ο ιός είναι εδώ».

«Φοβάμαι γιατί έχουμε χαλαρώσει. Ο ιός είναι εδώ, θα συνεχίσει να είναι και χρειάζεται προσοχή. Βεβαίως να διασκεδάσει ο κόσμος γιατί πιέστηκε δύο χρόνια, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και στους εξωτερικούς χώρους. Πρέπει να χρησιμοποιούμε τη μάσκα εκεί που θα υπάρχει πολύς κόσμος».

Η κ. Παγώνη επισήμανε ότι πριν φύγουμε για διακοπές αλλά και γυρνώντας, θα πρέπει να υποβληθούμε σε rapid ή self-tests, ειδικά οι μαθητές πριν επιστρέψουν στο σχολείο.

Η μερική άρση των μέτρων, «δε σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με τον ιό».

«Οι σκληροί δείκτες (θάνατοι & διασωληνωμένοι) είναι υψηλοί. Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, απλώς με ιδιαίτερη προσοχή αντιμετωπίζουμε την κατάσταση διαφορετικά. Είναι πλέον στον καθένας μας να αποφασίζουμε και για το τι θα κάνουμε».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση είναι απαραίτητος, καθώς «έτσι θα εξασφαλίσουμε αντισώματα έναντι του ιού», ενώ νέα μέτρα, σκληρά, τον Σεπτέμβριο δε θα υπάρξουν.

Διαφορετική η κατάσταση στη Σαγκάη

Αναφερόμενη στις εικόνες που έρχονται από τη Σαγκάη, η κ. Παγώνη σημείωσε πως πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό καθεστώς στη διαχείριση της πανδημίας, ενώ και το ποσοστό του εμβολιασμού στην Κίνα κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

«Είναι μέρος της πολιτικής των μηδενικών κρουσμάτων».

Από την πλευρά της, η Ελένη Οικονόμου, κάτοικος Σαγκάη, μίλησε για υψηλό ποσοστό εμβολιασμού αλλά ένα σκληρό lockdown.

«Είναι όλα δύσκολα, είμαστε αρκετές μέρες κλεισμένοι».

Όπως λέει, αν και αρχικά υπήρχε η πληροφόρηση ότι η καραντίνα θα κρατούσε λίγες μέρες, η άνοδος των κρουσμάτων οδήγησε στο αυστηρό lockdown.

Όσο για τις σκληρές εικόνες που έρχονται από τη Σαγκάη, λέει: «Δεν γνωρίζω ποια από αυτά είναι αλήθεια ή όχι. Σίγουρα ξέρω ότι αν έρθουν να μου κάνουν τεστ και εγώ αρνηθώ, θα μου το κάνουν με το ζόρι. Σίγουρα θα ισχύουν κάποια, αλλά ίσως είναι μεμονωμένες περιπτώσεις».

Μετά τις αντιδράσεις των πολιτών, σχετικά με την απομάκρυνση των παιδιών από τις οικογένειές τους, οι Αρχές αποφάσισαν ότι όλα τα παιδιά κάτω των 7 ετών θα μπορούν να μένουν με τις οικογένειές τους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Οι 3 λόγοι πίσω από το ακραίο lockdown στην Σανγκάη – «Δεν υπάρχει νέος ιός»

Μεγάλη έρευνα: Οι Έλληνες θέλουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι – Τέλος η αποταμίευση

Θεσσαλονίκη: Συγκινεί η γιατρός ΕΚΑΒ που έφτασε πρώτη στο τροχαίο με θύμα 21χρονη

Υποχρεωτικές μάσκες και το καλοκαίρι σε 6 χώρους – Τι θα ισχύει με σουπερμάρκετ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ