Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εικόνες μεγάλης ασέβειας στην Αγιά Σοφιά - Βάζουν παπούτσια σε εσοχές του ναού

Πριν λίγες μέρες είχαν έρθει στο φως και φωτογραφίες που έδειχναν εγκατάλειψη του ιστορικού μνημείου

Νέες ντροπιαστικές εικόνες από την Αγιά Σοφιά βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας. Ο υπεύθυνος του δήμου Κωνσταντινούπολης για την προστασία της ιστορικής κληρονομιάς της Πόλης, Μαχίρ Πολάτ, ανήρτησε εικόνες στο Twitter, στις οποίες φαίνεται ότι οι Τούρκοι έχουν μετατρέψει σημεία του ναού σε… παπουτσοθήκη.

Ο Πολάτ συνόδευσε τις φωτογραφίες με μια οργισμένη λεζάντα, στην οποία σχολίαζε:

«Η κατάσταση έχει φτάνει σε σημείο που προσβάλει την αγιότητα και την ιστορική αξία της Αγίας Σοφίας. Ζητώ από τα αρμόδια ιδρύματα να βάλουν τέλος σε αυτήν την ντροπή απέναντι στην ευαισθησία των εκατομμυρίων  ανθρώπων που έχουν αφιερώσει την ψυχή τους στην Αγία Σοφία. Δεν το βλέπουν αυτό οι 154 κάμερες και οι 69 αστυνομικοί ασφαλείας και τουρισμού;», αναρωτιέται.

Πριν από λίγες ημέρες  αντιδράσεις και οργή είχαν προκληθεί από τις φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει από το ιστορικό μνημείο της Αγίας Σοφίας, καθώς εκτός από τους βανδαλισμούς στην αυτοκρατορική πύλη, καταγράφονται εμφανείς εικόνες εγκατάλειψης.

Την καταστροφή της ιστορικής αυτοκρατορικής πύλης της Αγίας Σοφίας είχε κατήγγειλε η Ένωση Ιστορίας της Τέχνης στα social media.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Ιστορίας της Τέχνης σε ανάρτησή της στο Twitter είχε καταγγέλλει ότι: «Ανακαλύψαμε ότι η ιστορική Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση και τη φωτογραφίσαμε, γύρω στις 20:45 σήμερα το βράδυ (18.04.2022)», παραθέτοντας και τη σχετική φωτογραφία.

agia_sofia.jpg

Επίσης και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας είχε εκδόσει ανακοίνωση κάνοντας λόγο για μια πράξη που «προκαλεί αποτροπιασμό και λύπη» ζητώντας από τις τουρκικές Αρχές: «να πράξουν τα δέοντα ούτως ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς και να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στο Μνημείο».

Πηγή in.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Γκράφιτι» διαμαρτυρίας για την παρουσία αστυνομίας στο ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

Κορωνοϊός: Στα 4.727 τα νέα κρούσματα - Μαζική πτώση του ιού ανά την Ελλάδα

Ιβάν Σαββίδης: Νέα ΑΜΚ 4,5 εκατ. στον ΠΑΟΚ – Συνολική επένδυση 165 εκατ. ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ