Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε επιφυλακή στον Έβρο: Αυξημένες ροές μεταναστών

Περίπου 400 άνθρωποι πέρασαν τον τελευταίο μήνα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές και οι συνοριοφύλακες στον Έβρο, καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα εισροής μεταναστών στα σύνορα Ελλάδα Τουρκίας.

Ο καλοκαιρινός καιρός από τη μια και η χαμηλή σταθμη των νερών του ποταμού από την άλλη, καθώς σε πολλά σημεία το βάθος είναι μικρότερο από ένα μέτρο, αποτελούν κίνητρο για τους διακινητες μεταναστών, προκειμένου να τους περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι συλλήψεις διακινητών όσο και οι αποτροπές μεταναστών να περάσουν τα σύνορα είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

«Φαίνεται πως τον τελευταίο μήνα δεχόμαστε πολύ μεγαλύτερες πιέσεις σε σχέση με την άνοιξη και τον χειμώνα ειδικά στο κεντρικό τμήμα του Έβρου. Η προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα εμφανίστηκε εντονότερη τις τελευταίες 10 ημέρες» δηλώνει στον skai.gr o αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς.

Όπως λέει χαρακτηριστικά για την εικόνα που επικρατεί την περίοδο αυτή στα σύνορα «από όλους όσους προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα, οι οποίοι είναι χιλιάδες και αυτό οφείλεται κυρίως στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Τουρκία, πέρασαν περίπου 400 άνθρωποι τον τελευταίο μήνα».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, σημαντικό εμπόδιο στους διακινητές που παράνομα προσπαθούν να περάσουν μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, αποτελούν τόσο ο φράχτης των 35 χλμ και μάλιστα εξετάζεται η κατασκευή τμήματος του φράχτη και στον κεντρικό Έβρο όπου δεχόμαστε μεγάλες πιέσεις, αλλά και τα ηλεκτρονικά μέσα κατόπτευσης, τα οποία έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων και κυριολεκτικά αποτελούν ένα άγρυπνο μάτι που εντοπίζει κάθε ύποπτη κίνηση.

Για την κινητικότητα που επικρατεί στον ποταμό Έβρο μίλησε στον skai.gr και o πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων του νομού Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ο οποίος όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Τέτοια εποχή που οι συνθήκες γίνονται καλοκαιρινές έχουμε έξαρση ροών, με τιτάνιο αγώνα με πάρα πολύ κόπο, με τεράστια προσπάθεια προσπαθούμε να κρατήσουμε τα σύνορα μας. Γίνονται συνεχώς συλλήψεις διακινητων σε όλη τη γενική Μακεδονία και Θράκη σε όλη την οριογραμμή του ποταμού. Δυστυχώς με τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητων κόβουμε ένα κεφάλι και βγαίνουν 10».

Υπενθυμίζεται ότι από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη 250 συνοριοφυλάκων ορισμένου χρόνου για την Περιφέρεια του Νομού Έβρου. 

Πηγή: skai

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Χαλκιδική: Ανοίγει μετά από 2 χρόνια η κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι

Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για το Φορέα Λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν και λήστεψαν πεζό μέρα μεσημέρι – Του πήραν 800 ευρώ, κάρτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Ποιες ώρες θα είναι χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη - Γιατί κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι, τι απαντά η διοίκηση του Οργανισμού
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί