Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη ο Σάββας Αναστασιάδης

Συζήτησαν θέματα της ορθοδοξίας και της ελληνικής ομογένειας

Θέματα της ορθοδοξίας και της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ συζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, σε συνάντηση που είχαν στα κεντρικά γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αναστασιάδης απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο να  παραστεί σε ειδική συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς στο ελληνικό κοινοβούλιο και να ενημερώσει τα μέλη της για το πολυδιάστατο έργο της Αρχιεπισκοπής.

Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Αναστασιάδης παρακολούθησε και την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ελληνική Παλιγγενεσία  που γίνεται με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο ιστορικό Bowling Green στο Μανχάταν. 

Ο βουλευτής της ΝΔ ταξίδεψε στην αμερικανική μεγαλούπολη ως επικεφαλής του προεδρείου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Εκπροσωπεί το ελληνικό κοινοβούλιο στις επετειακές εκδηλώσεις, οι οποίες κορυφώνονται την Κυριακή 5 Ιουνίου, με τη μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του απηύθυνε μάλιστα χαιρετισμό σε εκδήλωση των πανομογενειακών οργανώσεων και αναφέρθηκε στον κρίσιμο  ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική ομογένεια  των ΗΠΑ στη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Σήμερα,  Σάββατο 4 Ιουνίου ο κ. Αναστασιάδης θα παραστεί σε δεξίωση – δείπνο της ελληνικής ομογένειας με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Την Κυριακή το πρωί ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Στη συνέχεια, μαζί με τους τελετάρχες, Αμερικανούς γερουσιαστές και βουλευτές και στελέχη της Ομογένειας θα παρακολουθήσει την παρέλαση χιλιάδων εκπροσώπων ομογενειακών συλλόγων, ομοσπονδιών και κοινοτήτων στην 5η Λεωφόρο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Μητσοτάκης στο Reuters: Δεν θα δεχτούμε παράλογους ισχυρισμούς της Τουρκίας

Θεσσαλονίκη: Ο Ζέρβας στην υδρόγειο των 5000 λουλουδιών στη ΧΑΝΘ

Γεωργιάδης: «Αν γινόταν να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, θα τον είχαμε μειώσει

Σύνοδος Κορυφής 13 χωρών της ΝΑ Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη - Τι θα κάνει η Τουρκία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι