Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο (VIDEO)

Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης από την Πυροσβεστικής – Τι έδειξαν οι ατμοσφαιρικές μετρήσεις για σωματίδια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στον Ασπρόπυργο λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στον προαύλιο εργοστασίου με πλαστικά και επεκτάθηκε και στο εσωτερικό της αποθήκης. Η φωτιά είναι σε ύφεση με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν την προσπάθεια καθώς αναμένεται να καίει υλικά για μέρες. Η ατμόσφαιρα, στην οποία απελευθερώνονται από χθες στις 9.30 το βράδυ πυκνοί βλαβεροί καπνοί, ήταν αποπνικτική εντούτοις η εικόνα είναι πλέον καλύτερη, με τον άνεμο να φυσάει προς τα νότια προάστια της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπόρτερ της Κ. Παπαδόπουλο οι ατμοσφαιρικές μετρήσεις δεν έδειξαν ανησυχητικές συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα και τα σχολεία στην περιοχή θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι καπνοί που βγαίνουν δεν είναι μαύροι πλέον ωστόσο τα υλικά που καίγονται είναι επικίνδυνα και οι μετρήσεις θα συνεχιστούν. Όπως είπε στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνό.

Η φωτιά, στο χώρο του εργοστασίου επί της οδού Αγίας Σοφίας, έχει περιοριστεί στις αποθήκες όπου συνεχίζουν να καίγονται πλαστικά, με την Πυροσβεστική να κάνει λόγο για πολύ δύσκολη περίπτωση καθώς τα ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά αναπτύσσουν πολύ μεγάλο θερμικό φορτίο κάνοντας δυσχερές το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω τη νύχτα. Επιτόπου επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα που πραγματοποιούν ρίψεις ειδικού επιβραδυντικού αφρού που απομονώνει από το οξυγόνο την καύσιμη ύλη προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατάσβεση, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

 

Μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Νωρίτερα, στάλθηκε μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους της περιοχής, σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω της έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Διαμάντι» το Ποσειδώνιο – Ολική ανακαίνιση για 8 γήπεδα μπάσκετ

Καυτό καλοκαίρι με Τουρκία: Γιατί έρχεται ο Γερμανός Καγκελάριος στη Θεσσαλονίκη

Φωτιά ξέσπασε σε κατάστημα στη δυτική Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ισχύ από σήμερα το Καλάθι του Πάσχα – Ποια είναι τα προϊόντα που περιλαμβάνει
Παράλληλα «τρέχει» και το «Καλάθι των νονών» ενώ έως τις 4 Μαΐου θα είναι σε ισχύ και το «Καλάθι της Σαρακοστής»
Σε ισχύ από σήμερα το Καλάθι του Πάσχα – Ποια είναι τα προϊόντα που περιλαμβάνει