Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρωτόγνωρη χαλαζόπτωση στο Κιλελέρ - Οι άνεμοι ξήλωσαν κολώνες και δέντρα (ΦΩΤΟ)

Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες των αγροτών – Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές

Η έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε χθες το απόγευμα της Δευτέρας, τη Λάρισα, προκάλεσε αρκετές καταστροφές στις καλλιέργειες των αγροτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, έντονη χαλαζόπτωση έπληξε νωρίς το απόγευμα χωριά του Δήμου Κιλελέρ. Συγκεκριμένα στη Γαλήνη, τον Πλατύκαμπος, τη Χάλκη, τη Γλαύκη, τη Μελία, το Μοσχοχώρι την Αγναντερή, και στο Νέο Περιβόλι το χαλάζι που έπεσε ήταν μέγεθος καρυδιού. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σιτηρά και σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, βιομηχανικής ντομάτας, ελαιοκράμβης και οπωροφόρων δέντρων.

 

Για «ακραίο καιρικό φαινόμενο» έκανε λόγο, ο Δήμαρχος του Κιλελέρ

Δέντρα ξεριζώθηκαν εντός των οικισμών, κόπηκαν ηλεκτροφόρα καλώδια με συνέπεια τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές περιοχές. Πρόβλημα επίσης παρουσίασε ο υποσταθμός της ΔΕΗ στο Μοσχοχώρι.

Ο μηχανισμός του Δήμου Κιλελέρ κινητοποιήθηκε άμεσα και κλιμάκιο, με επικεφαλής το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές τις οποίες έπληξε η κακοκαιρία και έγινε μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών. «Βρεθήκαμε μπροστά σε ένα πρωτόγνωρα ακραίο καιρικό φαινόμενο. Η ένταση του ανέμου και της χαλαζόπτωση ήταν πρωτοφανής για την περιοχή. Αύριο θα ξεκινήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την πλήρη καταγραφή, και περεταίρω, την αποζημίωση των καλλιεργειών», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Δείτε φωτογραφίες από την χαλαζόπτωση στη Λάρισα:

xalazi_kileler_1.jpeg
xalazi_kileler_2.jpeg
xalazi_kileler_3.jpeg
xalazi_kileler_4.jpeg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Διαμάντι» το Ποσειδώνιο – Ολική ανακαίνιση για 8 γήπεδα μπάσκετ

Καυτό καλοκαίρι με Τουρκία: Γιατί έρχεται ο Γερμανός Καγκελάριος στη Θεσσαλονίκη

Φωτιά ξέσπασε σε κατάστημα στη δυτική Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ