Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αλόννησος: Ετοιμάζεται για τον πρώτο υποβρύχιο γάμο - Δυναμική τουριστική έναρξη

Το 95% άγγιξε η πληρότητα καταλυμάτων αυτό το τριήμερο

Δυναμικά ξεκίνησε η φετινή τουριστική περίοδος για το νησί της Αλοννήσου, με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και καταγράφει πληρότητα καταλυμάτων που άγγιξε το 95%, παρά τον άστατο καιρό. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του τουρισμού εκτιμούν, πως το επόμενο διάστημα μέχρι και τις 20 Αυγούστου η πληρότητα μπορεί να αγγίξει και το 100%.

Ξένοι τουρίστες ήδη “κατακλύζουν” το νησί, ωστόσο η πρόεδρος των Ξενοδόχων Αλοννήσου, Αγγελική Μαλαματίνη, εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για την εξέλιξη του εσωτερικού τουρισμού, λόγω της αύξησης του κόστους μετακίνησης για τους Έλληνες επισκέπτες.

Πόλος έλξης για τους εκδρομείς του τριημέρου  οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες ανοικτής θαλάσσης, που ξεκίνησαν στις 9 Ιουνίου και ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή 12 Ιουνίου, το βράδυ με την τελετή απονομής της regatta να γίνεται στο Πατητήρι.

Στον μαραθώνιο, που πραγματοποιείται εδώ και 32χρόνια τώρα συμμετείχαν αθλητές όλων των ηλικιών, Ελλήνων και ξένων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν από κοντά τους δυο Έλληνες Ολυμπιονίκες Άγη Κασούμη και Κώστα Φλέγκα, που συμμετείχαν στην φετινή διοργάνωση του Δήμου Αλοννήσου.

Όρκοι αιώνιας πίστης στον βυθό των Σποράδων

Μαζί με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας και τα διάφορα καταδυτικά σημεία, ήδη έχει προγραμματιστεί ο πρώτος υποβρύχιος γάμος στο νησί για τα τέλη Αυγούστου, στο ναυάγιο της Περιστέρας, ενώ χθες ένα ζευγάρι που αγάπησε το νησί κάνοντας διακοπές, τέλεσαν τον γάμο τους και την βάπτιση του παιδιού τους στο νησί της Αλοννήσου. Τον υποβρύχιο γάμο θα τελέσει ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος μετά τα σχετικά μαθήματα έχει λάβει πιστοποίηση κατάδυσης.

alonnisos.jpg

Ο Δήμος Αλοννήσου με σχετικό βίντεο-κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να τελέσουν υποβρύχιους γάμους, διαφημίζει την νέα πρωτοποριακή υπηρεσία με ειδικό slogan “Alonissos, I Love You Deeply!“.

Ο υποβρύχιος γάμος στο νησί της Αλοννήσου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για ανταλλαγή όρκων όλο τον χρόνο και δεν απαιτεί από το ζευγάρι ούτε ιδιαίτερες ικανότητες και γνώσεις, ούτε παράλογα έξοδα.

Το ζευγάρι, ο δήμαρχος και οι μάρτυρες καταδύονται στον βυθό της θάλασσας για την τέλεση του γάμου. Ο δήμος προσφέρει δωρεάν για το 2022, την οργάνωση της τελετής, ενώ τα καταδυτικά κέντρα, που δραστηριοποιούνται στο νησί θα παρέχουν δωρεάν τον εξοπλισμό και μαθήματα κατάδυσης σε όσους δεν γνωρίζουν το σπορ.

Η φετινή σεζόν βρίσκει την Αλόννησο ενισχυμένη και σε ό,τι αφορά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της περιοχής, των επαγγελματιών του τουρισμού αλλά και του Δημάρχου Πέτρου Βαφίνη.

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κλειστά καταστήματα αύριο Αγίου Πνεύματος – Ποια εξαιρούνται

Κορωνοϊός: 3.682 νέα κρούσματα - 193 στη Θεσσαλονίκη

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη

Η ιστορία των γηπέδων του ΠΑΟΚ - Από το Συντριβάνι στη (Νέα) Τούμπα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ