Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πανελλήνιες 2022: Τέλος στην αγωνία - Αύριο ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Πώς θα γίνει η ενημέρωση των υποψηφίων – Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις

Ώρες απομένουν πλέον για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλήνιων εξετάσεων του 2022.

Oι βαθμολογίες των Πανελλήνιων εξετάσεων θα ανακοινωθούν αύριο, Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 -σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 13:00 το μεσημέρι. Ήδη από το Σάββατο, 25 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την καταχώριση των βαθμολογιών, ενώ μέχρι την Κυριακή έγινε το πακετάρισμα και η αποστολή των αποκομμάτων, ώστε σήμερα Δευτέρα να ξεκινήσει η διακίνηση από τα ΕΛΤΑ. Αύριο το πρωί, και μέχρι το μεσημέρι, θα παραδοθούν στα κατά τόπους Λύκεια τα δέματα και μέχρι το μεσημέρι θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων -όπως και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι στους πίνακες με τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών θα αναγράφονται μόνο οι κωδικοί και οι βαθμοί των υποψηφίων. Στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, η διεύθυνση του σχολείου θα μπορεί να τού γνωστοποιεί τους βαθμούς του με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

 

Βαθμολογίες Πανελλήνιων με SMS

Οι υποψήφιοι που έχουν δηλώσει τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας smsresults.minedu.gov.gr ως τις 24 Ιουνίου, θα ενημερωθούν για τη βαθμολογία των Πανελλαδικών με γραπτό μήνυμα.

Εναλλακτικά, στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr μπορούν να μάθουν τους βαθμούς τους πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.).

 

Πότε ανακοινώνονται οι Βάσεις 2022

Σε ό,τι αφορά τις Βάσεις 2022, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Παιδείας, θα ανακοινωθούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου (πέρυσι ανακοινώθηκαν στις 27 Αυγούστου). Όπως έχει αναφέρει στο iefimerida.gr ο μαθηματικός – σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης με την ανακοίνωση των Βάσεων το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου «μειώνεται πολύ ο χρόνος αναμονής και η αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους. Θα μπορέσουν, έτσι, οι φοιτητές που πρέπει να σπουδάσουν σε άλλη πόλη να βρουν σπίτι και να μετακομίσουν στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του Αυγούστου».

Να σημειωθεί ότι και για τους υποψήφιους με σοβαρές παθήσεις τα αποτελέσματα εισαγωγής θα ανακοινωθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη