Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αντιδράσεις για τη θανάτωση του χιμπατζή - Τι απαντά το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Για δολοφονία κάνουν λόγο φιλοζωικές οργανώσεις

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η θανάτωση ενός 15χρονου χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, από τους υπεύθυνούς του, όταν κατάφερε να διαφύγει από τον χώρο φύλαξής του.  

«Το ζήτημα είναι ότι έχουμε εδώ όντως επαναλαμβανόμενα περιστατικά έστω και με χρονική απόσταση 4 ετών, αυτό είναι ανησυχητικό και ως εκ τούτου στέλνουμε κλιμάκιο σήμερα να τα ελέγξουν όλα» τόνισε σχετικά ο Γιώργος Αμυράς, υφυπουργός αρμόδιος για θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη.

Το Αττικό Πάρκο είναι μια οικονομική επιχείρηση η οποία αδειοδοτείται από την Περιφέρεια, η οποία έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει και τους όρους λειτουργίας του και κατά πόσο τηρούνται, διευκρίνισε ο κ. Αμυράς. «Η παρέμβαση του Υπ. Περιβάλλοντος έχει να κάνει με το ότι εδώ μιλάμε για ένα άτομο άγριας ζωής. Εκεί παρεμβαίνουμε εμείς δεδομένου ότι η χώρα μας, μέσω του Υπουργείου, έχει υπογράψει διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες για την ευζωία αυτών των ζώων. Απευθυνθήκαμε εγγράφως με επιστολή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και τους θέσαμε μια σειρά ερωτήματα, με πρώτο και κύριο για ποιο λόγο δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας και ένα άγριο ζώο κατάφερε και διέφυγε από αυτόν τον χώρο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι», ο ιδρυτής του Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, έκανε λόγο για μια έντονη διαμάχη που υπήρξε για την αρχηγία της ομάδας των ζώων, κάτι που χαρακτήρισε ως «συνηθισμένο», ενώ εξήγησε ότι παρά τα μέτρα ασφαλείας, το ζώο κατάφερε να διαφύγει.

«Το πρωί του συμβάντος δεν βρίσκονταν πολλά άτομα στο Πάρκο, και αμέσως μετέβησαν στο χώρο που τους υποδείξαμε για την ασφάλειά τους» είπε ακόμη ο ίδιος.

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί. Δεν συμφωνούμε με τις απόψεις τους, αλλά σεβόμαστε τις απόψεις του καθενός», πρόσθεσε ο κ. Λεσουέρ.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» ο υπεύθυνος θηλαστικών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Αντώνης Μπάλας, εξήγησε πώς ξέφυγε από το χώρο ο χιμπατζής, ενώ είπε ότι αρχικά έγινε προσπάθεια αποτροπής της θανάτωσης του ζώου.

Ο ίδιος εξήγησε και γιατί επελέγη η θανάτωση και όχι η νάρκωση του ζώου, όταν όπως είπε το ζώο έγινε επιθετικό.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσσα Μπομπολάκη, έκανε λόγο για δολοφονία του ζώου ως αποτέλεσμα πράξεων και παραλείψεων των ανθρώπων του Αττικού Πάρκου. «Ζητάμε από την υπουργό Παιδείας να δοθεί συγκεκριμένη οδηγία στα σχολεία να μην πηγαίνουν “εκπαιδευτικές” εκδρομές σε χώρους φυλάκισης της υπέροχης άγριας ζωής», είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: ertnews

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Είπε ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας - Αντιπαράθεση μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή
Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει