Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Μενεγάκη για τον Ιρανό που αρίστευσε στις Πανελλήνιες: «Ρώτησε ποια είμαι»

Ο 19χρονος διηγήθηκε την ιστορία του στην εκπομπή της

Η ιστορία του 19χρονου Κούρος Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί από το Ιράν, ο οποίος αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις έχει «αγγίξει» την κοινή γνώμη. Αυτός ήταν και ο λόγος, για τον οποίο η Ελένη Μενεγάκη θέλησε να μιλήσει μαζί του στον αέρα της εκπομπής της.

Ο μαθητής από το Ιράν, έχοντας γράψει εξαιρετικές βαθμολογίες σε πολλά μαθήματα και κατακτώντας μια θέση ανάμεσα στους πρώτους των φετινών εξετάσεων, βγήκε νωρίτερα σήμερα, στον αέρα της εκπομπής «Ελένη». Μπορεί να έφτασε στην χώρα μας πριν μόλις τρία χρόνια, αλλά κατάφερε να ξεχωρίσει στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι πριν βγει στον αέρα ο Κούρος Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί, η Ελένη Μενεγάκη αποκάλυψε ότι ο νεαρός δεν την γνώριζε καν όταν του πρότειναν να βγει να μιλήσει στην εκπομπή.

«Τον βρήκαμε. Τον πήρε η αρχισυντάκτρια, η Ελένη Γελαλή τηλέφωνο και του είπε: “θα θέλαμε να μας μιλήσεις στην εκπομπή της κυρίας Μενεγάκη” και λέει, “δεν την ξέρω, ποια είναι;”. Λογικό να μη με ξέρει εκείνος αλλά αν ρωτήσει στη γειτονιά του όλο και κάποιος άλλος θα με ξέρει, δε μπορεί», είπε με χιουμοριστική διάθεση, η παρουσιάστρια.

Δείτε το βίντεο

Στη συνέχεια, ο 19χρονος Κούρο περιέγραψε πώς τα κατάφερε στην χώρα μας και στο ελληνικό σχολείο:

 «Χθες ήταν μία πολύ ωραία ημέρα για εμένα και την οικογένειά μου. Οι γονείς μου έκλαιγαν και ήταν άφωνοι, δεν μπορούσαν να μου πουν κάτι. Ήταν μία πολύ ωραία μέρα. Είχα θέμα με τη γλώσσα. Στην Έκθεση, ακόμα και με τόσο διάβασμα που είχα κάνει, υπήρξαν λέξεις και φράσεις που δεν τις ήξερα. Οπότε πως θα απαντούσα στα ερωτήματα χωρίς να ξέρω τι σημαίνουν οι λέξεις; Αυτή τη χρονιά δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να δώσω Πανελλήνιες.

Δεν είχα χαρτιά, δεν είχα ταυτότητα, δεν υπήρξα κάπου, κάπως… Πολλοί άνθρωποι από το υπουργείο Παιδείας και υπουργείο Μετανάστευσης με βοήθησαν και μπόρεσα να πάρω επίσημα έγγραφα και να δηλώσω συμμετοχή στις εξετάσεις. Χωρίς τους καθηγητές μου, τους συμμαθητές μου και του ανθρώπους του υπουργείου δεν θα ήμουν εδώ», είπε ο αριστούχος μαθητής από το Ιράν.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά