Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κατατροφές από την κακοκαιρία σε Σκύρο - Σκόπελο: Απεγκλωβίστηκαν τουρίστες

Προβλήματα από την κακοκαιρία, κατέρρευσαν δυο γέφυρες στην Σκύρο

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε Σκόπελο και Σκύρο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τα δύο νησιά. Δρόμοι εξαφανίστηκαν από τα νερά και τις λάσπες και άνθρωποι εγκλωβίστηκαν, σημαίνοντας συναγερμό στις τοπικές αρχές, οι οποίες έκαναν ό,τι μπορούσαν ώστε να μην κινδυνεύσουν ντόπιοι και τουρίστες.

Η κακοκαιρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και λίγο πριν τις 8 άρχισε να βρέχει δυνατά και στην Αττική, μέχρι και τον Πειραιά.

Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι στη Σκύρο

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου και στην Σκύρο ενώ δεν ήταν λίγοι οι δρόμοι και τα σοκάκια που πλημμύρισαν στο νησί, αναφέρει το eviathema.gr.

Σε ανακοίνωση του, ο δήμος Σκύρου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί Συνδημότες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ήδη πλήττουν το νησί μας απο χθες βράδυ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες κατόπιν ενημέρωσης απο την Μετεωρολιγική Υπηρεσία.

Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του Νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις καθώς και το μπάνιο στις παραλίες στην διάρκεια των φαινομένων. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σκύρου βρίσκεται σε επιφυλακή.»

Σε επικοινωνία με το eviathema.gr, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λάμπρου, ανέφερε ότι από νωρίς κινητοποιήθηκε η Πολιτική Προστασία του Δήμου, με την συνδρομή εξωτερικών μηχανημάτων όπου επεμβαίνουν σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο ώστε να παραμείνει ανοιχτό.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, στην Σκύρο Ευβοίας, λόγω βροχόπτωσης και ένεκα συσσώρευσης φερτών υλικών, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

Στην 10η χ/θ της Επαρχιακής οδού Σκύρου – Λιναριάς. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την παρακαμπτήρια οδό Χώρα Σκύρου – Καλαμίτσα – Λιναριά.
Σε δημοτική οδό εντός του οικισμού Πεύκος Σκύρου (που οδηγεί στην παραλία).
Έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε τμήμα γέφυρας (μήκους 7 μέτρων) δημοτικής οδού (που οδηγεί στην παραλία) στον οικισμό Αχερούνες Σκύρου Ευβοίας.

Καταρρακτώδης βροχή στη Σκόπελο, «εξαφάνισε» δρόμους

Καταρρακτώδης βροχή έπεσε στη Σκόπελο από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα στις 7 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η αγροτική οδοποιΐα στο νησί, προκαλώντας ζημιές πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αναφέρει το magnesianews.gr.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αριστείδη Βούλγαρη, οι αγροτικοί δρόμοι καταστράφηκαν σε όλο το νησί, όπως και οι δασικοί δρόμοι, ενώ το νερό κατέβασε μπάζα στους δρόμους των χωριών της Σκοπέλου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ