Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αντιδράσεις για ξαπλώστες στο Ελαφονήσι - Η απάντηση του δημάρχου

Η φωτογραφία που δίχασε τα social media

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Instagram και δείχνει μια παραλία στο Ελαφονήσι όπου έχουν τοποθετηθεί δεκάδες ξαπλώστες και ομπρέλες για την εξυπηρέτηση των λουομένων.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στον λογαριασμό Colours of Crete και δίχασε αρκετά τους σχολιαστές, με κάποιους να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την όμορφη παραλία και άλλους να τη χαρακτηρίζουν «τσίρκο» καθώς είναι πλέον «γεμάτη με πλαστικούρα και ξαλώστρες».

 «Ξεχάσατε να βάλετε ομπρέλες και ξαπλώστρες μέσα στην θάλασσα», γράφει ένας σχολιαστής ενώ κάποιος άλλον μιλά για «επέλαση της ξαπλώστρας», συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς δεν είναι το μόνο μέρος της Κρήτης που έχει αλωθεί από την ανθρώπινη απληστία».

 «Ειναι απιστευτο τι εκαναν σε ενα τοσο ομορφο μερος! Τι καταστροφη!» αναφέρει ένα άλλο σχόλιο. «Όχι ξαπλώστρες πια. 20 χρόνια πριν ήταν μια όαση, γαλήνη, ηρεμία. Πρόσβαση μόνο με πλοίο. Τώρα έχει γίνει τσίρκο. Πολύ κρίμα» γράφει ένας άλλος χρήστης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Crete | Travel (@colours_of_crete)

Η απάντηση του δήμαρχου Κισσάμου

Απάντηση στις επικρίσεις έδωσε, μέσω ANT1, ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος διερωτήθηκε: «Γίνεται να έχουμε μία παραλία με τέτοια επισκεψιμότητα και να μην έχουμε ξαπλώστρες;»

Όπως εξήγησε, όλες οι παρεμβάσεις στο σημείο έχουν γίνει μετά από σχετική άδεια, ενώ τόνισε πως «το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται πολύ περισσότερες για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος». Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει πολύ μεγάλο κομμάτι παραλίας για όσους δεν θέλουν να κάτσουν σε ξαπλώστρα.

Αναφορικά με τους προβληματισμούς για αλλοίωση του φυσικού κάλλους τους τοπίου και την καθαριότητα, επεσήμανε: «Το φυσικό κάλλος αναπλάθεται . (…) Δεν υπάρχει όχι σκουπίδι, δεν υπάρχει ούτε γόπα κάτω. Επιβάλουμε καθαριότητα».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ