Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πιερρακάκης: O δήμος Θεσσαλονίκης έχει τεράστιες δυνατότητες (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πακέτο έργων 20 εκατ. ευρώ για να μετατραπεί η Θεσσαλονίκη σε "έξυπνη πόλη"

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης συνοδευόμενος από τον υφυπουργό, Θοδωρή Λιβάνιο, όπου έγινε παρουσίαση από το δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα της πρότασης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης και η Διευθύντρια του Γραφείου του  Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που έγινε στο γραφείο δημάρχου, σε δηλώσεις του ο κ. Πιερρακάκης εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στο δημαρχείο και τόνισε ότι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση σε σχέση με το πρόγραμμα των έξυπνων πόλεων και το πώς αυτό θα υλοποιηθεί στο δήμο Θεσσαλονίκης. "Πρακτικά πώς η Θεσσαλονίκη θα μετατραπεί σε μια έξυπνη πόλη χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις". Σημείωσε ότι η χρηματοδότηση αυτή όσον αφορά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι περίπου 10 εκατ. ευρώ. "Συνολικά μιλάμε για ένα πακέτο 20 εκατ. ευρώ το οποίο χρηματοδοτεί το σχέδιό σας και των συνεργατών σαν για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής", πρόσθεσε εκφράζοντας την αρωγή του υπουργείου. "Πιστεύουμε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει τεράστιες δυνατότητες οι οποίες πρέπει να απελευθερωθούν και με τέτοιου τύπου κονδύλια και προγράμματα και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στο έργο σας και με άλλα προγράμματα", τόνισε ο κ. Πιερρακάκης αναφέροντας ενδεικτικά ένα τέτοιο το οποίο συζητήθηκε και το οποίο αφορά την αισθητική αναβάθμιση και ενεργειακή αναβάθμιση όλων των ΚΕΠ της χώρας. Η Θεσσαλονίκη έχει να λάβει και από εκεί μια πολύ σημαντική χρηματοδότηση, όπως είπε.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη μέχρι τώρα συνεργασία. "Έχουμε πλέον ωριμάσει ένα μεγάλο πακέτο έργων, προϋπολογισμού πάνω από 20 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν τη βάση τους στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και από το ΕΣΠΑ. Πέρα από τις υποδομές που αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, θα προχωρήσουμε σε προσωποποιημένες υπηρεσίες απέναντι στον πολίτη", σημείωσε ο κ. Ζέρβας. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος μας. Η ποιότητα, η διαφάνεια, η αποτελεσματικότητα και η μικρότερη δυνατή επισκεψιμότητα στις υπηρεσίες του δήμου, είναι ακριβώς η επιτυχία της δουλειάς που κάνουμε, πρόσθεσε ο δήμαρχος. 

pierrakakis-zervas-kalafatis_2.jpg

Στόχος είναι στο ψηφιακό μέλλον που ανοίγεται μπροστά η Θεσσαλονίκη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, με στοχευμένες παρεμβάσεις, ώστε να βοηθηθεί η πόλη τόσο όσον αφορά την καθημερινή της λειτουργία, όσο και την ανάπτυξή της, τόνισε ο κ. Καλαφάτης. Η κυβέρνηση θα στηρίζει αδιάλειπτα τη Θεσσαλονίκη ώστε να προχωράει πιο γρήγορα, πιο ψηλά πιο μπροστά, πρόσθεσε. 

pierrakakis-zervas-kalafatis_3.jpg

Παρακολουθείστε μέρος των δηλώσεων στο βίντεο του TyposThes

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη 

pierrakakis-zervas.jpg

 

pierrakakis-zervas_2.jpg

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη ως εξής:

11.00 Επίσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, παρουσίαση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών που θα είναι διαθέσιμες για Περιφέρειες. Συνάντηση με αυτοδιοικητικούς, πολιτικούς και παραγωγικούς φορείς και παράγοντες της πόλης

12.30 Επίσκεψη στο TELECOM IT HUB του Ομίλου Deutsche Telecom

15.00 Επίσκεψη στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

17.30 Επίσκεψη στο δήμο Ευόσμου Κορδελιού, παρουσίαση από τον δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό της πρότασης του δήμου για τα smart cities

18.45 Συνάντηση με δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου

19.30 Ομιλία σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νοτοπούλου για ΣΥΡΙΖΑ: Να κλείσει ο αυτοκαταστροκικός κύκλος εσωστρέφειας
«Το κόμμα μας βρίσκεται σε μια κρίση παρατεταμένη διαρκείας», είπε - «Δεν δέχομαι να προεξοφλούμε ήττα στις ευρωεκλογές»
Νοτοπούλου για ΣΥΡΙΖΑ: Να κλείσει ο αυτοκαταστροκικός κύκλος εσωστρέφειας