Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ρέθυμνο: Αναζωπύρωση της φωτιάς στον δήμο Αγίου Βασιλείου

Εκκενώθηκαν πολυκατοικίες - Ανυπολόγιστες οι ζημιές στην περιοχή

Νέα αναζωπύρωση έχει προκληθεί από τους ανέμους που πνέουν, στην περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Η φωτιά βρίσκεται στο μέτωπο του 'Αι Γιώργη και με εντολή του δημάρχου Γιάννη Ταταράκη έχουν εκκενωθεί πολυτελείς κατοικίες ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους διαμένοντες τουρίστες. Οι προσπάθειες των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης με τη φωτιά στο Ρέθυμνο επικεντρώνονται  τώρα  στα νότια, καθώς ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη με τη μορφή αναζωπυρώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι φλόγες «ζωντάνεψαν» ανάμεσα στην περιοχή Μέλαμπες και την Αγία Γαλήνη, πλησιάζοντας απειλητικά τους οικισμούς Άγιος Γεώργιος και Σαχτούρια.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ταταράκης έκανε λόγο για ανυπολόγιστες καταστροφές με κόστος στη ζωή των κατοίκων του Αγίου Βασιλείου ενώ διατηρεί ισχυρές υποψίες ότι όλα όσα συνέβησαν από χθες το μεσημέρι αφορούν σε εμπρησμό. Ο ίδιος αντιμετώπισε αναπνευστικό πρόβλημα όταν βρέθηκε μερικώς εγκλωβισμένος στο χωριό Μέλαμπες με αποτέλεσμα να χρειαστεί ιατρική παρέμβαση. "Είμαι καλά στην υγεία μου αυτή την ώρα όμως ανησυχώ για το θέμα των αναζωπυρώσεων οι οποίες ενισχύονται συνεχώς και σε πολλά μέτωπα λόγω των μποφόρ που επικρατούν στην περιοχή".

Πέρα τον πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών που δρουν στα σημεία της φωτιάς, ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο ERICSON ενώ αναμένεται να φτάσει ένα ακόμα από την Τρίπολη, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής.

fotia_kriti.jpg

Το δυστύχημα είναι ότι τα καναντέρ δεν έχουν τη δυνατότητα να ανεφοδιαστούν λόγω κυματισμού με ότι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση όλων των εστιών από Κρύα Βρύση μέχρι και πιο νότια στο Ροδάκινο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, στην περιοχή του Ορνέ δίνουν μάχη με τις φλόγες 33 οχήματα με 120 πυροσβέστες, ενώ στο Ροδάκινο 22 άνδρες με 7 οχήματα.

Η μάχη με τις φλόγες που έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές στο πύρινο μέτωπο της φωτιάς στον δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου κράτησε όλη τη νύχτα.

Η φωτιά που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (15.07.2022) έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής έκτασης, ελαιώνες, μελίσσια και βοσκοτόπια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr. Φωτογραφία neakriti.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ